7.12.2014

Brunssivalvontakomissio Turussa: Bistro Julienne (Scandic Julia)

Avoinna 
Lauantaisin 12-15

Hinta (otettu Scandic Julian sivuilta 7.12.2014)
Aikuiset 19€
Lapset 3-13v vähintään -50% 
Alle 3v ilmainen

Ihmiset 
Vauvasta mummoon + joulutonttu.

Tila
Hotelli Julian ravintola. Lämminhenkinen sisustus ja kotoisa valaistus. 180 asiakaspaikkaa, mukavan väljää. Hyvin suunniteltu. Osittainen kokolattiamatto vaimentaa elämisen ääniä. Erittäin viihtyisä. Pöytävaraus voisi olla järkevä, tosin kellon lähestyessä kahta alkaa paikkoja vapautua.

Saavutettavuus
Sijaitsee ihan Turun keskustassa Eerikinkadulla parin minuutin kävelymatkan päässä torilta. 

Ammattimaisuus ja henkilökunta
On vaikea keksiä pahaa sanaa. Ammattimaisuus ja tekemisen meininki huokuivat kiillotetuista haarukoista hedelmäpöydän kautta rocky road -kakkuun asti. Keittiömestari Mervi Lähteenmäki olisi jo pelkällä olemuksellaan valaissut pimeimmät kulmat ja kävelevä reseptipankki, Mari Seppälä, olisi leiponut näihin kulmiin vielä pikaiset mustikka-sitruunatahnapiirakat. Ja näin myös tontun. Silmät peitetty tunnistuksen uhatessaScandic Julian brunssi on täysosuma, ei paremmasta väliä -sanonta pitää tällä kertaa täysin kutinsa. On sinänsä masentavaa, että kyseinen brunssi on ollut toiminnassa jo reilun puolitoista vuotta, mutta vasta nyt kävin siellä ensimmäistä kertaa. Mainontaan ei ole ollut tarvetta panostaa, kun paikka on lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä muutenkin: viidakkorumpu puhuu. Vaikka asiakaspaikat ovat täynnä, ei väkimäärä tunnu missään. Ottopisteet on hyvin suunniteltu, pisteitä on useita ja niitä voi lähestyä monesta suunnasta. Isoin jonotukseni kesti maksimissaan minuutin. 


Joissain ketjupaikoissa on ehkä totuttu siihen, että kokin tärkein työväline on terävät sakset, joilla vakuumipakatut puolieinekset saa helposti auki. Keittiömestari kertoi minulle ylpeänä, ettei heidän keittiössään Saarioisten tai muidenkaan tehtaiden äitejä näy, vaan kaikki mahdollinen valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen itse. Myös lähiseudun ruokatuottajia pyritään hyödyntämään. Ja näinhän se on, ruoka oli todella maistuvaa. Erikoisruokavaliot oli otettu hienosti huomioon, keliaakikoilla oli oma noutopöytänsä. Myös kasvissyöjiä hemmoteltiin ja lämpimien kasvisruokien pöydästä löytyi kyltti, joka kehotti poistumaan takavasemmalle, mikäli ei ollut kasvissyöjä. Upeaa. Sillejä ja silakoita oli montaa eri sorttia, kalapuoli oli muutenkin kiitettävä. Salaattipuoli oli myös pitkään  mietitty sillä salaattisekoitusten lisäksi oli mieletön määrä kippoja, joista voi itse koota haluamansa salaatin. Eikä muutenkaan menty sieltä, missä aita oli matalin. Polkkapossu sai joulupossuakin syödäkseen ja pukin poroista osa oli päätynyt savuporomousseksi. Vaikutuksen tekivät myös hedelmänleikkauspiste ja jälkiruoat. Sen verran olin jo pyörivässä kunnossa, etten pystynyt hedelmäpisteessä piristymään kuin parista ananassiivusta ja vesimelonista. Juomapuoli oli los buenos ja bonuksena juomapisteen takakulmaan kyhätty jouluinen booli, jossa maistui kirsikka. Uuh.

Kiitos vielä viehkeälle keittiömestarille Merville, joka upeasti tuli toivottamaan tervetulleeksi, esitteli paikan ja kertoili salaisiksi jääviä lukuja historiankirjoista. Ainakin minulle tuli sellainen olo, että asiakas on täällä ihan tosissaan tärkeä. Sen verran vielä mainittakoon, että Scandicin brunssit ovat lähteneet liikkeelle Turun Juliasta ja on otettu pariin kolmeen muuhunkin Scandiciin kokeiluun. Hyvä Turku!

Bistro Juliennessa alkaa kansainvälisiä vaikutteita napannut joulupöytä 8.12. maanantaina hintaan 24€. Mikäli joulubuffa on edes puoliksi yhtä hyvä kuin brunssi, kannattaa sinnekin ehdottomasti pistäytyä. Myös lasten kanssa sillä ruokailutilan vieressä on kivannäköinen leikkipaikka.

Suosittelen ehdottomasti, hittimatskua, jäätävän loistava paikka!


Kirjoitus on tehty yhteistyössä Scandic Julian kanssa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti