3.12.2013

Jotain muuta leivälle - mustapaputahnaa vaikka?

Aina välillä olen pahasti, pahemmin, pahiten kyllästynyt leipään - tällä hetkellä en. Jotta maailmankaikkeus pysyisi tasapainossaan, olen tällä kertaa totaalikyllästynyt niihin tuotteisiin, joita olen yleensä tottunut laittamaan leivän päälle. Näitä ovat normisti juustot, leikkeleet ja tomaatti. No jälkimmäiseen en toki ole lain nuutunut, mutta olen silti päättänyt välillä unohtaa sen alle tulevat ja siirtyä itsetehtyihin levitteisiin. Hyviä pohjia ovat kermaviili, rahka, muussatut pavut tai vaikkapa ihan margariini, jonka sekaan sitten heitellään erinäisiä aineksia. Ihan loistava tahna tulee esim. sotkemalla margariinia, pienellä terällä raastettua porkkanaa ja persiljaa keskenään. Tai avokadoa, sitruunamehua, valkosipulia, mustapippuria, suolaa ja korianteria.

Ja entäs tämä sitten? Kuinka raikkaalta tämä papumongerrus tänä aamuna maistuikaan. Sekä ruisleivällä että vähän vaaleammalla. Ja kanssamatkustajaksi probioottikäsiteltyä kauraista Yosa Sporttia.


Mustapapulevite

170 g mustapapuja (kypsiä)
1 valkosipulinkynsi
3 cm pätkä purjoa
1 dl tuoretta persiljaa
1½-2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Aja kaikki sauvalla tai tehosekoittimella tasaiseksi. Käytä hyvää oliiviöljyä ja lisää suolaa maun mukaan, saa olla aika suolaista.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen resepti! :) Mustapavut ovat minulle uusi raaka-aine.

    VastaaPoista