16.2.2009

Vadelmat tuli ihan puskista


Panna cottaa, kinuskikastiketta ja kohmeisia vadelmia
1 3/4 liivatelehteä
3 dl kermaa
3 rkl sokeria
vanilliinisokeria maun mukaan

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sulata tilkkaan kuumaa kerma-sokerilientä. Sekoita tilkka loppuun kermaan. Kaada annosmaljoihin tai vaikka kahvikuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Ja kinuskikastikehan valmistuu näin:

1,5 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl siirappia
reilu nokare voita

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi ja keittele n.10-15 minuuttia eli sen aikaa, kun kastike alkaa hiljalleen suurustua. Välillä saa hämmennelläkin, se on jopa toivottavaa. Mitä kauemmin keität, sitä toffeempaa valmistat :D Lisää lopuksi voi.

Ja kohmeiset vadelmat näin:

villivadelmia
puskia
purnukka
saappaat
pakastin

Riivi vadelmat ihan puskista purnukkaan ja saapastele tyytyväisenä kotipakastimelle, johon laitat marjat muutamaksi tunniksi. Huomaa, että onkin talvi.

1 kommentti: