20.2.2009

Pois pässin paikalta

Valion sinihomeelta maistuva Koskenlaskija maistuu ylellisen hyökkäävältä. Vaikka olenkin jo muutaman vuoden ollut pässinä Aurajuuston talutusnuorassa, olen alkanut kaivata homejuustoilta enemmän karismaa. Jotain pientä äkämystyneisyyttä, joka hyppää silmilleni, mutta kuitenkin pehmeästi. No olen toki maistellut Gorgot, Stiltonit, Roquet, Cabralesit, Camembertit ja Neufchatelit läpi. Aurakin alkaa maistua jo liian tutulta hedelmältä. Nyt tietysti puhutaan sulatejuustosta, mutta tähän Valio on saanut juuri sitä kirpakkuutta ja raameja, joista puhun.


Sinihomejuustolla ja pistaasipähkinöillä
maustettu makkaraseljanka

1½-2 litraa vettä
pari porkkanaa kuutioituna
1 sipuli pilkottuna
pikku pala lanttua suikaloituna
8 pottua kuutioituna
pussi keittojuureksia
pari pakettia kyrsää kuutioituna
pippureita
1 lihaliemikuutio
maun mukaan sinihomejuustoista Koskenlaskijaa (min. ½ pakettia)
kourallinen persiljaa hakattuna
pistaasipähkinöitä murskattuna


Heitä porkkanat, sipuli ja lanttu kypsymään veteen, johon on laitettu pippuria ja liemikuutio. Lisää 5 minuutin jälkeen perunat ja siitä vartin päästä keittojuurekset ja makkarat. Keitä niin kauan, että kaikki on sopivan kypsää. Lisää sulatejuusto ja tarkista sen jälkeen suola. Päälle vielä persijat ja pistaasipähkinät.

2 kommenttia: