9.11.2008

Uneksin jo paistellessani



Hasselpähkinä-suklaahippukeksit
(aika monta keksiä)


11 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl ruokasoodaa
1,5 tl suolaa
500 g margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl ruokosokeria
4 tl vaniljasokeria
4 munaa
200 g tummaa suklaata
200 g vadelma-karpalosuklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta

Sekoita jauhot, kaakao, sooda ja suola. Sulata margariini, anna hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon sokerit ja munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Rouhi suklaat ja lisää hasselpähkinöiden kanssa taikinaan. Ota lusikalla taikinasta knöllejä leivinpaperille ja anna hieman levitä. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Sopisikohan näihin laittaa vähän maapähkinävoita. Mulla on kaapissa puolikas purkki, enkä ole oikein keksinyt käyttöä?

    VastaaPoista
  2. Possu on possu vaikka voissa paistais. Toisin kuin lehmä, joka muuttuu voissa häräksi.

    Mari. Sopii. Hyvin. Vaikkakin on hassua, että keksit maistuvat maapähkinäisiltä, vaikkei niihin kyseistä voita laitettukaan. Laita purkki haisemaan vaan.

    VastaaPoista
  3. Hei! Näin joulun alla tekisin mieli tehdä näitä keksejä pakettien mukaan. Mitä luulet, kauanko keksit säilyvät, ja miten säilytettynä?
    Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Viikon ajan me niitä syötiin. Ainoa tietty on, että jos paketit menevät lämpimässä suklaahiput saattavat sulaa :)

    VastaaPoista