30.9.2008

It's a date!

Mitä tulee mieleen taateleista?

- Lähi-Itä
- hunaja
- Arafat
- mehukas
- kuiva
- kuivempi
- Celine Dion
- sandaalit
- veteli
- kalkkuna
- kalkkunafilee
- juustot
- kalkkunafileen täyttäminen
- hiirien kapina

Arlan Esrom ambassadeur on juusto, joka haisee samalta kuin reinoni työpäivän jälkeen. Siis mukavasti märältä ja kevyen raskaasti sukkahieltä. Ideahan on selvä: mitä pahemmalta haiseva juusto sen parempi maku. Luultavasti ei päde sukkiini. No tämä Arlan Esrom on tavallisen kälviäisen makuun ehkä hieman voimakasta, mutta monet meistä palvovat voimakkaita asioita. Voihan pahna, kyllä se ainakin näin nuhanenäiselle maistui, hintsumpi maku olisi varmaan jäänyt sieraimiini pesiytyneisiin nenäliinariekaleisiin.

Ja juustojen kanssahan sopii taateli, eikös. Usein ainakin juustolautasella näkee viinirypäleitä, taateleita, suolakeksejä ja DADAA, juustoja. Oikeastaan tarkoituksenani oli tehdä pikaiseksi illalliseksi noista kaikista + kalkkunafileistä jotain sapuskaa, mutta enpä enää jaksanut, kun pitää vielä harrastaa muutakin kirjoittamista. Alkuperäinen bussissa saamani ahaa-elämys oli tehdä taatelilla ja juustolla täyttejyjä kalkkunafileitä, jotka olisi paneroitu suolakeksimuruilla ja siihen vielä seuraksi jotain kummallista viinirypälekastiketta. No, sen lisäksi, että tänään on muutakin tekemistä, unohdin kaupasta viinirypäleet ja suolakeksitkin oli päässyt loppumaan. Sain/jouduin siis jättämään pari ideaa pöytälaatikkoon, mutta voi olla, että se oli ihan hyväksi. Tämä nimittäin oli aikas makoisaa, nopeaa ja helppoakin vielä.


Taateli-juustotäytteiset kalkkunafileet

4 kalkkunafileetä (marionoitua)
2 taatelia, joista kivi/siemen poistettu
4 puolen sentin paksuista kankea Esromia

Paista fileet pikaisesti pannulla. Leikkaa jokaiseen tasku ja täytä se puolikkaalla taatelilla ja palalla Esrom-juustoa. Oikeastaan juusto kannattaa laita ensin ja taateli sitten, niin juusto ei pääse löystyttyään pakenemaan reikäsestä taskusta. Paista uunissa kypsäksi, älä kuitenkaan ylikypsäksi. Eikä sitten muuta kuin seuraksi oliiviöljytettyä salaattia ja riisiä. Ja maitoa.

6 kommenttia:

 1. Emme ole ennen kommentoineet.

  Hieno idea tämäkin. Luovuuttasi on pakko ihmetellä. Mitäs sanoisit pitkästä aikaa jostain ihanasta kastikkeesta, niitä olemme kokeilleet sinulta montaa, eikä pettymyksiä ole tullut vastaan?!

  VastaaPoista
 2. Taateli on kyllä hieno keksintö. Sen kun voi sujauttaa minkä tahansa suolaisen oheen ihastuttamaan. Pekonia koklasin taannoin jo, seuraavaksi täytynee siirtyä juustolinjalle myös. :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Pakko kai antaa periksi taateli-inholle, tää näyttää niin hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Oi mitä herkkua. Ei nyt ihan meidän arkiruokaa, mutta ehkä viikonloppuruokaa.

  VastaaPoista
 5. Ostin sitä tuossa lauantaina paketin -50 % ja nyt olen tunkenu sitä siitä asti kutakuinki joka päivä johonki pöperöön... Hyvää se kyllä on mutta alan jo olla kypsä siihen... :D

  VastaaPoista
 6. Salmiset, No kiva kun nyt kommentoitte. Sana on vapaa :D Kastikkeita tulee taatusti lisää, meikä on kastikemies.

  Tsuppilainen, Pekoni onkin jo jäänyt paitsioon, mutta vain vähäksia aikaa. Juustot ja taateli jyriC.

  Kanat kokkoon, Voi kyllä, näin se vaan menee. Turha taateleita on inhota. Ne on kiva kansa.

  Pinja, viikonloppuun aikaa päivä. Tai kaksi. Mistä sen nyt sitten katsoo.

  Helmi, Siis ostit taateleita paketin vai juustoa paketin. No ilmeisesti juustoa. Toivottavasti juustokin on ollut sopivan kypsää :D

  VastaaPoista