11.6.2008

Rio Ferdinand tai ehkä kuitenkin de Janeiro


Viimeisimmästä Matkalehdestä voi lukea enemmänkin, mutta tässä ihan luvallisena ilmaisversiona (suurin) osa. Ja jos joku klikkaa linkkiä, niin allekirjoittanut ei ole kirjoitusvirheen takana :D

Ceviche

500 g vaaleaa fileoitua kalaa (kuhaa, siikaa, turskaa)
3 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 chilipalko
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria

suolaa
1 pieni punasipuli
2 tomaattia
½ ruukkua korianteria

Leikkaa ruodoton kala sormenpään kokoisiksi paloiksi. Purista kalan päälle mehut ja lisää oliiviöljy, pilkottu chilipalko, pilkottu valkosipulinkynsi sekä ripaus sokeria. Anna kalan kypsyä ja maustua jääkaapissa kolme tuntia. Sihtaa liemi pois ja mausta kala suolalla. Paloittele punasipuli pienen pieneksi, poista tomaateista siemenkodat ja leikkaa kuutioiksi. Silppua vielä korianteri. Sekoita kaikki varovasti kalan joukkoon. Tarjoa vaalean leivän ja raikkaan salaatin kanssa.


Caipirinha

½ lime
2-3 tl ruokosokeria
jäämurskaa
4 cl cachaçaa*

Viipaloi pesty lime lohkoiksi ja laita lasiin ruokosokerin kanssa. Murskaa limet sokerin kanssa survimella ja kaada lasi täyteen jäämurskaa. Kaada päälle alkoholi. Koristele kahdella lyhyellä pillillä. *Voit korvata cachaçan vaalealla rommilla, jolloin juomasta tulee oikeastaan caipirissima.


Caipirinhan jälkeinen jätskiä nokassa -kuva. Ja vielä vähän jälkkäriä:

- Pitkästä aikaa vanha ystäväni
- Alter E. Pepsodent Soulmate
- Tätä on niin kiva rämpytellä, vaikka olenkin ihan kädetön. Jäätävää
- Repikää tästä
- Make me... hymyilemään
- Ääni!
- Olen varmaan ainoa joka pitää Gåtesta. Ei tunnu missään.

2 kommenttia:

  1. Helmi reseptiksi - ceviche on ihan ykkönen! Tappaako tällainen kypsytys kalasta loiset eli voiko tehdä järvikalasta toisin kuin esim. raa'asta kalasta tehdyn sushin?

    VastaaPoista