27.10.2007

Muinaisten eläinten kutsuhuuto...uu-uuuuuuuu

Tiesittekö, että on olemassa marjoja, joilla voi vähentää painovoimaansa? Tai että kysymykseen "Minkä muinaisen eläimen munasta kiinalaiset tiedemiehet onnistuivat eristämään DNA:n", on selkeästi kaksi vaihtoehtoa, kana ja ankka. Kaunista. Eilen oli nauru herkässä ja triviaalin viimeiset kysymykset heitettiin ilmoille joskus aamuyöstä. Silloin alkoi jo hieman vatsa laskea.

Olin nimittäin Wirallisen kirjeenvaihtajan luona kokkailemassa muutamalle kaverilleni. Tästä voi aistia tunnelmia. Ruokamme oli erittäin raskasta ja rasvaista, kaikkien menusääntöjen vastaista ja ilman mitään logiikkaa. Suomalaista keittoa, kunnon latinomönjää ja vähän kakkua päälle. Ruokakuvaus jäi tekemättä kun ei ollut kunnon digiä mukana. Sen sijaa yhden otoksen nappasin kännykamerallani ruoan jälkeen.



Ei, en myrkyttänyt ystäviäni. On vaan täysinäistä porukkaa.


Alkuruoaksi korvasienikeittoa

1 paketti kevyesti savustettua pekonia pilkottuna
1 sipuli silputtuna
1 prk korvasieniä huudeltuna ja pilkottuna
½ l kermaa
1 l punaista maitoa
1 kanaliemikuutio
maizenaa suurustamiseen
reilu köntti voita

Laita pekonit kylmälle pannulle ja paista rapeiksi. Lisää sipuli ja sienet ja paistele hetki. Kaada mukaan kerma ja maito ja lisää liemikuutio. Anna kiehuilla hetki rauhallisesti, suurusta maizenalla ja kiehauta taas. Lisää voita. Tarjoa paahdetun leivän kanssa, jonka pintaa on hierottu halkaistua valkosipulinkynttä.

Pääruoaksi nachogratiinia ja vuohenjuustosalaattia, joiden seurana valkosipuliaiolia ja guacamolea. Nachogratiinin ohjeen löytää Santa Marian sivuilta. Ohjeesta jätin pois herkkusienet, mutta lisäsin tölkillisen kidneypapuja, kaksi chilipalkoa ja vähensin juustoraasteen määrää. Nachogratiinia on pakko suositella sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan se on ihan älyttömän hyvää. Ja kun salaatissa oli vielä rucolaa, osuivat maut kivasti yksiin.

Jälkkäriksi vielä valkosuklaa-vadelma-ricottakakkua ja vadelmakastiketta. Sitten kuuluikin vain puhinaa ja ähinää ikään kuin koko porukka olisi juuri palannut lenkiltä. Kiitokset illan isännälle. Aina hauska mies.

4 kommenttia:

  1. Hieno kuva! Yleensä tuollaisia näkee lähinnä uskonlahkojen joukkoitsemurhista kertovien uutisten yhteydessä :-)

    VastaaPoista
  2. Nuohan ovatkin polkkauskovaisia. Kerettiläiset saakoon pahaa ruokaa ;)

    VastaaPoista
  3. Jees. Niin ollaanki. Ja kana-ankka uskovaisia. Ruoka ol hyvvee ja meininki hassua.

    VastaaPoista