28.10.2007

Isopaahto


Joku aika sitten kysyin äänestyksessä, mitä haluaisitte minun valmistavan seuraavaksi. Voittajaksi tuli muutaman äänen turvin paahdetut uunijuurekset ja aprikoosi. Niitä sitten syötiin tänään parmeesanikuorrutetun kanan ja mangokastikkeen kanssa. Kakkonen äänestyksessä oli munakoisopallerot. Niitä en voi kai sitten valmistaa koskaan, sillä kansa tietää.


Paahdettuja uunijuureksia, fenkolia ja aprikoosia,
parmesaanikuorrutettua kanaa ja mangokastiketta

1 fenkoli
1 palsternakka
3 porkkanaa
1 bataatti
½ lanttu
2 sipulia
1/4 selleriä
5 valkosipulinkynttä
15 kuivattua ja liotettua aprikoosia

balsamiviinietikkaa
hunajaa
salviaa
oreganoa
suolaa
mustapippuria

1 dl appelsiinimehua
2 dl kasvislientä


Pilko fenkoli ja sipulit lohkoiksi ja juurekset reiluiksi kuutioiksi ja valkosipulit puolikkaiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon balsamicoa, hunajaa, salviaa, oreganoa ja mustapippuria. Paista pannulla väri pintaan ja lisää aprikoosit. Kiehauta kattilassa appelsiinimehu ja kasvisliemi. Laita juurekset uunivuokaan ja kaada päälle neste. Paista 180-asteisessa uunissa n. 55-60 minuuttia ja möyhi välillä. Tästä valmistuu mukavasti kastiketta, jos haluat vaikka keitellä vielä riisiä mukaan. Tai sitten voi tehdä erikseen toisen kastikkeen.


Mangokastike

2 dl kermaa
1 prk mangososetta
kanafondia tai osa kanaliemikuutiosta maun mukaan
sokeria, jos tuntuu siltä

Sekoita ja kiehauta kattilassa.

Parmesaanikana valmistuu yksinkertaisesti kääntelemällä kanafileitä parmesaanijauheessa ja sitten paistelemalla fileet pannulla kypsiksi.

7 kommenttia:

  1. Munakoisopalleroitakin pliis :)

    VastaaPoista
  2. Kansa kaipaa munakoisopalleroita, Tapani soitti justiina ja kertoi :-)

    VastaaPoista
  3. Hmmm. Saas nähdä. Eikun joo, voisin tehdäkin, kun oli jo näin suuri suosio. Enää 6 miljardia ääntä puuttu :)

    VastaaPoista
  4. Sinulla on kyllä vinkeitä sooseja! Josta muistuikin mieleeni: kuluvan vuoden maaliskuun toisen päivän tiimellyksissä sitä on tullut luvattua paljastaa loisteliaan sinappikastikkeen salaisuudet. Olen etsinyt ja etsinyt. Enkä ole löytänyt. Herääkin kysymys, osaanko etsiä vai etsinkö TURHAAN?!?! :)

    VastaaPoista
  5. Hei tekisit anjovis-suklaapastaa jos siitä ketkusta on kerta jotain tehtävä. :-) Vaikka näyttää tosin siltä, että tuleman pitää kapriskastiketta tai kaviaaria. Isse pidän peukkuja jälkimmäiselle!

    VastaaPoista
  6. Tiv: Oho.. oonko tommosia menny lupaamaan? No en ainakaan muista sitä blogittaneeni. Silloin tällöin heittelen sitä kyllä isosta putelistani salaattiin, kun en jaksa muuta kastiketta tehdä. Se on kyllä tosiaan hyvää. No katsotaan, jos tämän vuoden puolella saisin tehtyä asialle jotain :D

    Ylimuuli: Hmm...oliskohan se hyvää? Vois kyllä ollakin, mutta suklaakiintiö on ehkä hieman täys tällä hetkellä. En muuten yhtään tiedä, mitä laittaisin tohon kapriskastikkeeseen, jos sen joudun tekemään, mutta kapriksia nyt näkyi olevan kaapissa ja kalaa pakkasessa :D

    VastaaPoista
  7. Täähän näyttää passelilta ihan Vaanilankin koeheittiölle - sipulit on helppo heittää veks ja peittää jollain muulla. Kokeiluun!

    VastaaPoista