27.9.2007

Mukavaa kotiruokaa

Alkuruokamusiikkilautanen.


Munakoiso-pottupaistos


munakoiso
jauhelihaa
perunoita
2 sipulia
tomaatteja
aurajuustoa
suolaa
pippuria
kirveliä
rakuunaa
1 kananmuna
kermaa
maitoa
juustoa



Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ripottele suolaa päälle. Anna itkeä puoli tuntia ja huuhtele. Paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sipuli ohueiksi puoliympyröiksi, kuori perunat, viipaloi ne sekä tomaatit. Voitele uunivuoka ja lado kerroksittain perunoita, jauhelihaa, munakoisoa, tomaatit kuitenkin päällimmäiseksi. Mausta jokainen kerros ripauksella suolaa, kirveliä ja rakuunaa. Pippuria voi ruohaista vähän varovaisemmin. Ripottele tomaatin päälle murustettu aurajuusto. Sekoita kulhossa kananmuna, 2 dl kermaa ja 1½ dl maitoa. Kaada hässäkän päälle. Kypsennä uunissa 210 asteessa n. 45-60 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos meinaa mennä turhan tummaksi, suojaa foliolla.

3 kommenttia:

  1. Oioioioioioi, vieläkin jalka hakkaa rytmiä. Siitä on niin pitkä aika, kun olen kuullut tuon ihanan kappaleen. Ruokakin on taatusti yhtä hyvää!

    VastaaPoista
  2. Ostin juuri torilta 3 munakoisoa eurolla. Ajattelin tehdä moussakaa. Tähän ei tarvisi nähdä niin paljon vaivaa, mutta moussaka on tekemisen arvoista.

    Eilisestä jäi hieman perunamuusiakin, mietin että laittaisin sitä myös moussakaan. Miksei se sinne menisi?!

    VastaaPoista
  3. Ruoka on USEIMMITEN hyvää, mutta tuo biisi saa AINA lantion liikkumaan.

    Olenkin aina paasannut, että jos tori on lähellä kannattaa siellä todellakin käydä. Ja moussakaa varten voi käydä vierailulla vähän kauempaakin :) Ja juu muusit mukaan vaan.

    VastaaPoista