20.9.2007

Malta M, N, O, P

Äänestys on nyt loppunut. Kysymyshän kuului, kumpi jätetään leivälle päällimmäiseksi: makkara vai juusto. Voittajaksi selviytyi juusto kuinkas muutenkaan. Se ainoa oikea tapa. Koska nämä äänestykset ovat taidonnäyte täydellisestä nollatutkimuksesta, voin jatkaa niitä hyvillä mielin. Ja suurella osalla selainkin on toiminut ihan normaalisti, joten en näe syytä palata entiseen.


Meri


Kun meri muuttu hunajaksi, hukkaa köyhä lusikkansa. Minulle meri on ollut hunajaa jo pitkään, lusikoita olen levitellyt köyhtymiseen asti. Meri on kaunis, varsinkin Maltalla.

Mietinkin, miten noihin veneisiin pääsee...


Nii, et viittis soittaa kuule poliisia?

On maltaksi "Yek yojbok seyah pulitsiya". Useimmilta reissuilta tarttuu mukaan kieltä, mutta tältä ei edes yhtä sanaa. Uskomatonta.

Maltan kieli onkin oikeastaan jotain arabian murretta, jossa saattaa hyvin harvoin erottaa tutuhkon sanan espanjaa tai italiaa. Mikä hauskinta maltassa esiintyy tutut yksikkö ja monikko sekä niiden lisäksi vielä kaksikko. Heh, todella siistiä, en kyllä edes tiedä, mitä kaksikko tarkoittaa. Kuulostaa ainakin kovin syntiseltä. Iltalehdessäkin oli joku aika sitten juttu, jossa sanottiin, että BB-talossa oli ollut kiihkeää seksiä - kaksikon nukkuminen oli jäänyt kovin vähälle. Pakko tunnustaa, että olen jo katsonut yhden jakson.

Ei kannata silti olla kovin huolissaan, jos malta ei taitu kuin korsi käsissäsi. Englannilla pärjää erittäin hyvin ja italiaakin kuulemma osataan jonkin verran.

Omelet plain

No pelkkä omeletti, mitä oikein kuvittelit?

Ponte Vecchio

Slieman kaupungissa käytiin pastalla Ponte Vecchiossa. Jäi mieleen, sillä ruoka oli yummympaa kuin yummy itse. Asiasta samaan, olettekos ikuna kuulleet Yummy, yummy, yummy -kappaletta?

Palatakseni pasta-annokseen... se mikä siinä maistui niin taivaalliselta, oli maltalainen makkara, you know sir, maltese sausage. Ja tietty valkosipuli, tomaattikastike, kerma, yrtit plus muut tilpehöörit. En ole ikinä ennen muuten kirjoittanut sanaa tilpehöörit, pelkkä kirjoittaminen sai minut huvittuneeksi. Taisin juuri keksiä lääkkeen syysmasennukseen.

2 kommenttia:

  1. ny on pakko kommentoida, kun kerrankin pääsen pätemään lingvistiikan opinnollani: kaksikko eli duaali on varsin yleinen persoonapronominimuoto maailman kielissä, se esiintyy useammassa kuin on esiintymättä.

    VastaaPoista
  2. Ohhoh. Se ei siis viitta esim. kajakkikaksikoihin. Hyvä että on tietäväisiä ihmisiä. Suomestakin duaalia kuulemma löytyy tai siis saamesta.

    VastaaPoista