18.9.2007

Leipomisen iloa

Jos jollain on jotain hauskoja voipapureseptejä, otan ilolla vastaan. Kun nyt satuin roudaamaan niitä säkillisen reissultani.

Yhteishyvässä oli ihan mukava palsternakkasämpyläohje. Tämä on kevyesti tuunattu versio.


Palsternakkasämpylät


250 g palsternakkaa
½ dl vettä
3/4 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2½ rkl hunajaa
12-14 dl sämpyläjauhoja
½ dl rypsiöljyä


Kuori palsternakat ja keitä ne kypsiksi puolessa litrassa vettä. Vedä sauvalla tasaiseksi keitinvesien kanssa ja liuota hiiva 42 asteiseen soseeseen. Lisää hunaja ja suola. Ala lisäillä hiljalleen jauhoja. Lisää öljy ja loput jauhot. Anna kohota puolisen tuntia. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota vielä sen aikaa liinan alla, että uuni saavuttaa 200 asteen lämpötilan. Voitele sämpylät munalla ja heitä uuniin n. 15 minuutiksi tai kun ne ovat kullanruskeita.

----
Norjan naislaulajat herkistävät paatuneimmankin rokkarin. Soittimeni yllätti minut Sissel Kyrkjebolla, joka jää nyt kuitenkin muiden norskien jalkoihin...

Malin
Aikuinen nainen
Venke Knuutson pussailee
Maria Mena

10 kommenttia:

  1. Sissel yllätti minutkin reilut 10v sitten. Olin pienellä laivalla ihailemassa Norjan vuonojen kauneutta, kun ämyreistä kajahti hiljaisuuden keskelle kaunistakin kauniimpi laulu. Enpä paljon Sisseliä ole sen jälkeen kuullut, vaikka ostinkin silloin välittömästi kolme hänen levyään. Jossain niistä se kaunis laulu on.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    En tiedä, mistä johtuu, mutta sinun blogistasi ei pääse peruuttamaan edelliselle sivulle. Jää jumittamaan. Näin on tapahtunut tuon äänestysjutun jälkeen jo kolmesti.

    VastaaPoista
  3. No en minäkään Sisseliä aina kuuntele, mutta pahuksen kiva ääni sillä on.

    Anonyymin kommentin taidankin nostaa seuraavan kirjoituksen alkuun.

    VastaaPoista
  4. moi
    ei jumittele, käytän tulikettua ;)

    VastaaPoista
  5. karppaussivulta:

    PAPUSUKLAAKAKKU, 12 annosta

    Purkillinen/ n. 2,5 dl suuria valkoisia papuja eli voipapuja, huuhdottuna ja kuivattuna.
    4 munaa
    1 tl leivinjauhetta
    4 rkl kaakaojauhetta
    1/2 tl murukahvia (valinnainen)
    ripaus suolaa
    1 tl vaniljaa
    3 rkl ruokaöljyä/voita
    2 dl makeutusainetta (minä käytin paistonkestävää Canderelia)
    Tumman suklaan murusia (valinnainen)
    Pähkinärouhetta (valinnainen)

    Muussaa pavut sileäksi tahnaksi. Sekoita tahnan joukkoon kaikki ainekset PAITSI 2 munaa, vatkaa sekaisin tasaiseksi. Lisää sitten loput 2 munaa hyvin vatkaten. Kaada taikina voideltuun 25 cm irtopohjavuokaan ja paista 175°C:ssa 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile maustamattoman jogurtin kanssa.

    VastaaPoista
  6. No tuo on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Kakku kuulostaa vinhalta. Tosin mitäs se karppaussivuilla teki... pavuissahan on hiilareita vaikka muille jakaa. No ehkä kuitenkin vähemmän kuin jauhoissa.

    VastaaPoista
  7. niinpä, mutta papuset ovat kai kuitenkin sitten parempia niistä kahdesta. ja ei kai kaakkua joka päivä syödä.

    tee toki ja kerro miten kävi.

    VastaaPoista
  8. No onpa mielenkiintoinen papukakku, kokeile heti! :-) Papujenkin hiilareissa on jonkin verran eroja, mutta monissahan niitä kyllä piisaa mut tietty oleellisesti vähemmän kuin jauhoissa. Ja Wikipedia kertoi, että noissa voipavuissa, jotka ovat ilmeisesti lima beanin yksi muoto, on lima beanin muodoista vähiten tärkkelystä (http://en.wikibooks.org/wiki/Cookbook:Lima_bean).

    Mut hei myö oottelen kaakkusta ihan intona täällä.

    VastaaPoista
  9. Mainio blogi sinulla!
    Eksyin tänne Suu auki-syyskuun haasteen kautta.

    En tiedä tunnetko Cook UK sivua, se on mielestäni erittäin pätevä resptilähde. Kuten oikein muistin, olen sieltä ottanut tämän yksinkertaisen mutta herkullisen voipapusopan reseptin:

    cook uk

    VastaaPoista
  10. Hei loistavaa Sari. Vaikken nyt muuten haasteeseen kyennytkään osallistumaan.

    En olekaan itse noilla reseptisivuilla ennen käynyt. Käyskentelen paljon Fooddownunderin ja Epicuriousin sivuilla. Suomalaisilla en juurikaan käy paitsi tietysti alvariinsa ruokablogeissa. Papusoppa kuulostaa herkulta. Ja onhan siinä pekoniakin :)

    VastaaPoista