1.7.2007

Yksi pönttö riittää


Rasvaiset kalat saavat mukavan aromin ja maun savustuksessa. Savustaminen on hauskaa ja on muutenkin suomalaista kesäruoanlaittoperinnettä parhaimmillaan. Pönttöön heittelin katajan- ja lepän lastuja ja hieman sokeria mukavan värin takaamiseksi. Meni sinne puiden lehtiäkin mukaan. Jotkut suosivat pelkkää katajaa, mutta kalasta tulee kyllä helposti liian kitkerä. Pihkaiset puut eivät muutenkaan tee hyvää kalalle.

Lohifile painoi ehkä vajaan kilon verran. Suolasin sen ensin reilusti ja käärin folioon tunniksi. Sitten heitin raudun pönttöön ja annoin muhia kuumassa savussa vajaan puoli tuntia. Eipä lohta paljon jäänyt, mutta jämistä tein perunoille savukalatahnan. Voisinpa blogittaa sen vaikka seuraavaksi. Nyt on jo kiire stadionille ihmettelemään yleisurheilun eliittikisoja.

2 kommenttia:

  1. Kotiuunissa savustaminen onnistuu myös ihan hienosti savustuspussissa. Ostin ensimmäistä kertaa elämässäni ja oli kuin pöntössä tehtyä ;)

    VastaaPoista
  2. Juu onhan nuo savustuspussit kotioloissa oikein käteviä. Mutta hyväksi on kyllä avata pussi ulkona.

    http://www.savu.fi//

    VastaaPoista