24.11.2023

Belugalinssi-fetasalaatti

Oletko belugalinssien ystävä? Minä olen. Belugat ovat linssien luksusta, maultaan hieman pähkinäisiä ja muistuttavat sekä nimeltään että näöltään kaviaaria. Ne imevät hyvin makuja eli kannattaa marinoida mieliliemessä. Ne ovat myös kiitollisia keittää, sillä pitävät aldentemaisen rakenteensa, vaikka keittäisi vahingossa hieman ylikin. 

Belugat sisältävät runsaasti proteiinia, kuituja ja vesiliukoisia flavonoideja eli antosyaaneja, joilla saattaa olla terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia. 


Belugalinssi-fetasalaatti

  • belugalinssejä
  • kurkkua
  • tomaattia
  • punasipulia
  • vihreää parpikaa
  • oliiveja
  • punamangoldia
  • fetaa
  • yrttejä (esim. 

Kypsennä linssit ohjeen mukaan. Marinoi niitä nesteessä, johon laitat:

  • oliiviöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • hunajaa tai sokeria
  • valkosipulia
  • oreganoa
  • suolaa
  • pippuria
Pilko loput ainekset ja murenna reilusti fetaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti