9.4.2019

Vietnamilaiset kesärullat

Kesä keikkuen tulevi, mikä voikaan olla parempi hetki valmistaa vietnamilaisia kesärullia. Mennään tällä(kin) kertaa ihan kasvismeiningillä.

Joskus napsin näitä lounaaksi Turun kauppahallista. Harmi vaan, että kastikeet tuntuvat olevan enemmänkin herran haltuun -osastoa. Muuten ovat harvinaisen herkullista tavaraa. Kesärullan sisään voi torpata lähes mitä vaan. Valitse seuraavasta listasta 5–6 raaka-ainetta ja valmista rulla. Et tarvitse muuta kuin vettä ja riisipaperia.

Homma saattaa kokemattoman silmään näyttää hiukan vaikealta. Mutta eipä siinä oikeastaan tarvi muuta tehdä kuin laittaa paperi hetkeksi lillumaan veteen, jossa paperi pehmenee helposti käärittäväksi. Ei kannata kuitenkaan odottaa liian kauaa vedestä nostamisen jälkeen, paperi vetää nopeasti sitkeäksi, jolloin se myös repeää helpommin. Rullasta voi tehdä toisesta päästä avoimen tai kääriä molemmat umpeen. Itse suosin jälkimmäistä.

Kesärullia ei siis tarvi erikseen paistaa, ne ovat heti käärimisen jälkeen valmiita syötäviksi.Vietnamilaiset kesärullat 

riisipaperi

purjo
tofu
nyhtökaura
kevätsipuli
riisinuudelit
porkkana
avokado
korianteri
jokin vihreä salaatti
punasikuri
paistettu sipuli
idut
retiisi
kurkku
minttu
paprika
sienet

Kastikevaihtoehtoja 

Älä stressaa tarkoilla määrillä. Maistele ja lisäile, niin syntyy paras kastike. Ensimmäinen saa olla lähes juoksevaa, toinen voi olla vain kevyesti notkeaa, kolmatta voit vaikka jatkaa.


  • Soijakastiketta, kalakastiketta, limetin mehua, rypsiöljyä, chiliä, valkosipulia
  • Soijakastiketta, maapähkinävoita, limetin mehua, ruokosokeria, chiliä, notkeaksi kiehuvalla vedellä
  • Kaupan valmis sweet chili -kastike1 kommentti: