24.4.2019

Hittisuklaa KitKat Ruby saapui Suomeen

Nestlé toi Suomeen ainutlaatuisen uutuuden, KitKat Rubyn. Se on ensimmäinen rubiinisuklaasta valmistettu patukka Suomen kaupoissa.
Kun Fazerilta tuli pariinkin otteeseen joku aika sitten rubya, en ehtinyt lainkaan mukaan. Kaikki vietiin ihan käsistä. No vihdoin meikäkin pääsi rubyn kirppuun, tänään Citymarketissa tarttui KitKat mukaani.

Rubiinisuklaa on tämän hetken puhutuimpia makeistuotteita maailmalla. Syvän roosa, marjaisan makuinen suklaa valmistetaan ruby-kaakaopavuista ilman erillisiä maku- tai väriaineita. Ruby-kaakaopapu kasvaa Norsunluurannikolla, Ecuadorissa ja Brasiliassa.
KitKat Rubyssa hittituote yhdistyy Nestlén klassikkoon, yli sadassa maassa myytävään KitKat-patukkaan. Vähittäiskauppoihin KitKat Ruby saapuu hiljalleen. KitKat Ruby lanseerattiin viime vuoden alussa erikoismyymälöissä Japanissa ja Etelä-Koreassa. Se myytiin avausviikollaan loppuun joka aamu puolessa tunnissa.
Ensimmäinen uusi suklaalaji 80 vuoteen
Rubiinisuklaa on ensimmäinen uusi laji suklaamarkkinoilla yli 80 vuoteen. Edellinen uutuus, valkosuklaa, tuli tumman ja maitosuklaan rinnalle 1930-luvulla.
Rubiinisuklaan kehitti sveitsiläinen Barry Callebaut -yritys, joka tunnetaan laatusuklaistaan. Kehitystyö kesti toistakymmentä vuotta, ja lopputulos esiteltiin yleisölle syksyllä 2017.
Oma arvio
Tykkäsin paljonkin. Jotenkin hauskasti happoa, eikä niin ällömakea. Parempi possupuoli löysi ehkä jotain punaherukan makua, voisin kompata. 

3 kommenttia:

  1. Oho! En ole mikään hirveä suklaan fani, mutta en olisi uskonut että on puhtaasti kaakaopavuista kotoisin tuo väri! Mielenkiintoista

    VastaaPoista
  2. Aina ollut suklaa fani, varmasti maistuu hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Nam Nam! Tämä oli niin hyvää. Harmi ku tätä ei enää saa kaupasta...

    VastaaPoista