30.10.2018

Hapankorput kotikonstein
Itse kun tekee, saa hapankorppuihinsa tarpeeksi kuminan makua. Ja mikä tuoksu tuleekaan, kun laittaa morttelihierontaan kuminan lisäksi myös fenkolia.


Veikkaan, että aika harva on tehnyt itse hapankorppuja. Ne nyt ei paljon maksa muutenkaan, mutta onhan väsääminen hauskaa. Jos ei menetä hermojaan, kun taikina repeilee kaulittaessa, joka paikka on täynnä jauhoja, osa korpuista kärähtää uunissa, veitsi tippuu astiakaapista käteen, margariinia joutuu lattialle ja siitä sukkien mukana ympäri lattioita, astianpesukone alkaa huutaa virhekoodia .30 ja aiemmin tehty kaalipiirakka pierettää ihan helvetisti. Täydellistä.

Hapankorput kotikonstein (vehnättömät)

1,5 tl kuminansiemeniä
0,5 tl fenkolinsiemeniä
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl margariinia
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl hieman kättä lämpöisempää vettä
1 dl riisijauhoja
5 dl ruisjauhoja

Murskaa siemenet. Lisää suola, hiiva, sulatettu margariini, hunaja ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot hiljalleen. Anna muhia vedottomassa tilassa liinan alla 30 minuuttia. Jaa 2-3 osaan ja kauli niin ohueksi kuin pystyt, ruisjauho on hyvä apu tässä. Kannattaa käyttää reilusti. Leikkaa valmiiksi haluamasi kokoisiksi ja pistele haarukalla. Paista 230 C kiertoilmassa n. 6 minuuttia. Ilman kiertoilmaa 250 C.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti