11.6.2018

Ravintola Pinellan menussa on villiyrttejä

Kuva: Polkkapossu

Villiyrttiguru Sami Tallberg kokkailee kesän aikana Pinellan keittiössä. En todellakaan aio jättää mahdollisuutta käyttämättä, kun villiyrtit vilisevät annoksissa. Jotain olen jo maistellutkin kuten esimerkiksi mesiangervovanukasta, jonka seurana maistui hunaja, mustikat ja siitepöly. Useita ylisanoja nyt. Maun kruunuksi erinomainen rakenne.

Sami Tallberg ja Kristian Karnell. Kuva: Saija Helin  
 
Silmäys à la carte -listaan paljastaa mielenkiintoisia juttuja, pieniä poimintoja siis:

Alkuruokalistalla on hernekeittoa, jota on paranneltu huhtasienillä ja samppanjalla. Carpaccioa maustaa mäntysuola. Pääruokana kiinnostaa päivän kala, jonka kanssa tarjotaan hiillostettua perunaa ja mesijuuri-voikastiketta. Mesijuuri on kallioimarteen toinen nimi, pystyn maistamaan soosin ja siinä olevan kevyen lakritsisuuden. Pizzalistan lohipizzan kanssa löimme jo pyrstöpäivää. Kylmäsavulohen seurana täytteinä ovat herneet, fenkoli ja kuusiöljy. Jälkkäreistä mesiangervovanukas tulikin jo käsiteltyä.

  Kuva: Saija Helin
Pinellassa on Samin ohella kesän aikana muutakin hauskaa meininkiä.Yläterrassilla järjestetään musakeikkoja ja itse pääsee mukaan kurkkulaulamaan Allsång i Pinella -iltoina. Kerrankin ei tarvi lähteä Skanseniin asti för att sjunga på påppåå, onnenpotku. Musiikki-iltojen lisäksi teltassa näytetään futiksen MM-kisamatseja screeniltä. Jei!

Kuva: PolkkapossuEi kommentteja:

Lähetä kommentti