3.7.2018

Tyrni-silligremolata

Unohdan tasaisin väliajoin gremolatan olemassaolon. Ei mikään ihme, joku päivä sitten jäin hetkeksi paniikissa miettimään, olinko vienyt pukuni pesulaan vai enkö. Päädyin enköön, koska totesin ensimmäisen vaihtoehdon jo pelkästään ajatuksen tasolla liian vieraaksi. 

Gremolata itsessään ei ole lainkaan vierasta, mutta moni voi miettiä, miten se mahtaa sopia sillin kanssa. No helvetin  hyvin. Tillihän ei suinkaan ole ainoa yrtti, jonka kanssa silli kroolaa, vaikka niin kuvitellaan. Äkkiä tulee mieleen myös korianteri, joka on yhtä taattu pari kuin Batman ja Packalen

Klassiseen gremolataan ei tarvi aineksia sen enempää hankkia, itselläni on raaka-aineet lähes aina käden ulottuvilla: valkosipulinkynsiä, lehtipersiljaa ja sitruunankuorta. Kaikki sekaisin ja thats it!

Gremolata sopii älyttömän hyvin grillattavien kanssa. Myös keiton päälle sitä voi tipauttaa tarjoiluvaiheessa lusikan tai parikin. Suolaisen sillin tämä raikastaa uskomattoman hienosti, mukaan varhaisperunoita ja voita. Ai että!
Tyrni-silligremolata

Matjesfilee
2-3 valkosipulinkynttä
paljon silputtua persilja
sitruunan raastettu kuori
sipulinvartta
tyrnimarjoja


Leikka sillifilee sentin paloiksi. Pilko valkosipulit ja persiljat suht pieniksi. Sekoita ja raasta joukkoon luomusitruunan raastettu kuori (keltainen osa). Sekoita taas. Laita sillit lautaselle ja lusikoi seos päälle. Sipulista saa pientä lisämakua ja tyrni heilauttaa mukavasti sukkia. Tyrnin voit korvata esim. puolukalla.

Varhaisperunoita ja voita.

Juomasuositus: Olut (peruslager tai joku pilssi) tai jääkylmä vodka, mieluiten molemmat. Sekä olut ensin että vodka ensin, eli kaksi kierrosta hups ja kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti