24.5.2016

Nokkos-vuohenputkicannelonit


Eilen metsästämässä villivihanneksia. Tulos oikein hyvä ja varsinkin herkullinen.


 
Nokkos-vuohenputkicannelonit (nokkosen ja vuohenputket voi korvata myös pinaatilla)


Täyte:

iso kourallinen ryöpättyjä nokkosia ja vuohenputkia
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
suolaa
pippuria
hyppysellinen muskottipähkinää
250 g ricottaa
50 g parmesaania raastettuna

Sekoita ainekset kulhossa. Täytä pastaputket lusikalla tai pursottimella.



Tomaattikastike:

200 g tomaattimurskaa
0,5 dl valkoviiniä
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
sokeria
suolaa
pippuria
basilikanlehtiä
Lämmitä tomaattimurska kasarissa, lisää valkoviini ja oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynsi ja heitä sekaan. Anna muhia 15 minuuttia. Tasoita tomaatin happamuutta sokerilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Revi vielä joukkkoon puoli kourallista basilikanlehtiä.


Mozzarellakastike

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
suolaa
80 g mozzarellaa

Sulata voi, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Älä päästä ruskistumaan, lisää maito hiljalleen hyvin sekoittaen. Anna kiehua  hiljalleen miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta muskottipähkinällä ja pippurilla. Sulata joukkoon mozzarella.

Voitele uunivuoka. Peitä pohja ohuesti pienellä lorauksella tomaattikastiketta ja valkokastiketta. Kokoa vuokaan täytetyt pastaputket vierekkäin. Kaada päälle loput tomaattikastikkeesta ja valkokastikkeesta. Paista 180 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Kyytipojaksi sopii joku raikas salaatti, vaikkapa...

Feta-retiisisalaatti 

jotain vihreää salaattia
retiiisiä
fetaa
kurkkua
persiljaa
kevätsipulia
tomaattia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti