2.12.2015

Vaniljakreemi-puolukkakierrepullat
Vaniljakreemi-puolukkakierrepullat

Valmista ensin kunnollinen pullataikina, siihen liittyen muutama perusjuttu.
  1. Älä lutraa sekaan liikaa jauhoja, et halua syödä kiviä. Taikina pitää toki olla kaulittavissa, juuri ja juuri. Puolikkaaseen pullataikinaan (2,5 dl nestettä) menee jauhoja hieman reilu 7 dl. 
  2. Käytä täysmaitoa ja voita.
  3. Kohota kärsivällisesti. Ensin taikina kaksinkertaiseksi ja sitten vielä paistamatonta pullaa vähintään puoli tuntia. 
  4. Käytä reilulla kädellä kardemummaa, mutta älä kuitenkaan tuhlaile. Murskaa kokonaisista siemenkodista ja hyväksy vain hyväkuntoiset siemenet.
Kauli seuraavaksi taikina sentin paksuiseksi suorakaiteeksi ja ala täyttövaihe.

Kierrerulliin toimiva täyte on vaniljakreemi, kreemijauhetta valmistaa esimerkiksi Milletti Oy. Kreemi syntyy helposti sekoittamalla jauhe veteen. Jos haluat, että vanilja maistuu kunnolla, kannattaa kreemiä laittaa hieman enemmän kuin kuvassa. Itse halusin, että siitä tulee vain puolukkaa tasapainottava komponentti. En halunnut myöskään puolukan jyräävän hyvän pullataikinan makua, joten surautin puolukkaa täytteeseen hillitysti. Tai puolukkahilloa se kyllä oli. Täytteeksi vielä reilulla kädellä sokeria ja hieman kanelia.


Kääri tiiviiksi rullaksi ja leikkaa n. 2 cm paksuiksi siivuiksi. Siirrä kevyesti voideltuihin muffinssivuokiin ja paista kohottamisen ja munavoitelun jälkeen 215 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti