8.7.2014

Sangria - Soul drink

Rakastuin tähän juomaan joskus 16-vuotiaana käyskennellessäni Kreetalla Hanian moskeijan kupeessa. Tosiaan, sangria on eittämättä espanjalainen juoma, mutta se on turha paatostelua, sillä tuota nektaria tarjoillaan ympäri Välimeren ja välillä myös Itämerenkin rantoja.

Itselleni punaviiniin tehty sangria on the oikea vaihtoehto, vaikkei valkoisessakaan toki mitään vikaa ole. Ja saapahan hyvän syyn maistaa punaviiniä näin helteelläkin. Tekotapoja on monia, teen sen miten milloinkin fiiliksen mukaan. Joku tykkää laittaa soodavettä ja sokeria, toinen tunkee mukaan rommia ja kolmas vodkaa. Itse suosin jotain sitruunaista limnpparia ja vaaleaa rommia. Ja tietty myös paistettuja silakoita, mutta niitä vaan kyytipoikana.  

Parvekkeen paahdossa 30 astetta, Possu valmistautuu ehkä joskus syssymmällä tuleviin rapujuhliin paahtamalla kärsänsä ympäryksen jo valmiiksi rapuväreihin. Sangria 

1 dl vaaleaa rommia
4 dl sitruunalimpparia
4 dl punaviiniä
appelsiini
lime
kanelitanko

 Lohko hedelmät ja heitä kannun pohjalle. Survaise varovasti puunuijalla, jotta hedelmälihat kevyesti irtoavat. Kaada päälle rommi, limppari ja lisää kanelitanko. Anna muhia jääkaapissa tunti. Kaada joukkoon punaviini ja linkoa jääpaloja sekaan.
1 kommentti: