17.2.2014

Suklaa-banaanikakku - Nam, kerpele

Joskus ihan muutama kuukausi sitten, kun olin vielä kiharahiuksinen teini, ystävystyin järjettömän hyvän suklaakakun kanssa. Saattaa siitä olla jo vuosiakin, ei enää muisti oikein pelaa. Satuin vahingossa täyttämään reilu viikko sitten pyöreitä vuosia, jolloin mietiskelin, millaisen kivan kakun tilanteeseen haluasin. Koska tämä kakku teki minuun jo silloin vaikutuksen, miksei se tekisi yhä edelleen. Eihän aikajana ollut tuosta tosiaan edennyt kuin muutaman kuukauden. Muistaakseni.

Ladies and gentlemen, let me introduce you: Valkeakosken kakkututkimusasiamies Marin suklaa-banaanikakku, joka on vertaansa vailla. Tosin ihan kevyesti sitä tuunasin, eikä minulla ollut ihkaoikeita mittasuhteitakaan, mutta yhtä vinhalta se edelleen maistui. 


 

Suklaa-banaanikakku

Tee pohjaksi neljän munan suklaakakkupohja ja leikkaa se vaakasuorassa kahteen osaaan. Toinen vaihtoehto on jakaa kolmeen osaan, mutta homma menee jo siinä vaiheessa turhan haastavaksi. Tämän kakun parhaus löytyys sen herkullisesta yksinkertaisuudesta. Kakkupohjan kostuttamiseen kannattaa käyttää reilusti nestettä, sanoisin, että 4-5 dl maitoa on aika hyvä. Muussaa täytteeksi kolme banaania haarukalla ja viipaloi vielä neljäs. Banaania saa olla siis reilusti. Sachermaisesti hymyillen vedin vielä ylimmän kakkupohjapalan päälle pienen kerroksen aprikoosimarmeladia. Kuorruta kakku samalla kuorrutteella, jota tulee mokkapaloihin. Kuorrutetta saa olla reilusti ja siinä kannattaa käyttää vahvaa kahvia. Kyytipoikana toimii esimerkiksi vaniljajäde ja makeanluumuinen malaga-jälkkäriviini.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti