17.7.2012

Parsaa, kuhaa ja voi-rieslingkastiketta


Kesällä pitää tietty lukea kihelmöiviä kirjoja ja kuunnella messevää musiikkia. Tällä hetkellä lukulautasella on Biology for a changing world, joka käy luonnollisuustieteellisyydet läpi kiinnostavin esimerkein. Ensimmäisen kolmen luvun aikana olen mm. oppinut, että parkinsonin ja kahvin (kofeiinin) välillä on joku (?) yhteys, hevosen ja aasin risteymä on muuli ja muuli ei ihan hevillä lisäänny. Mistä päästäänkin levylautaselle, josta löytyy ruotsalais-norjalaista tukkaheviä eli Saint Deamon.


Eikä ruokaakaan pidä unohtaa.Valkoviinikastike on muuten 3,5 vuotiaan poikani yksi lempparikastike kalan kanssa. Isänsä poika :) Isä tosin juo suurimman osan jäljelle jääneestä valkoviiniaineksesta kokkauksen lomassa.


Parsaa, mascarponekuhaa ja voi-rieslingkastikettaparsaa (napsaise poikki, kuori ja keitä 3-4 minuuttia)
kuhafilee
mascarponejuustoa
sitruunamehua
tilliä
paprikaa
sipulia

Sekoita mascarponeen  tilkka sitruunamehua ja reilusti tilliä. Mausta kala suolalla. Voitele kuhan pintaan ohut kerros juustohäsää ja vedä rullalle. Paista uunissa n.10-12 minuuttia kalan koosta riippuen. Paista pilkottu paprika ja sipuli pannulla.

Rieslingkastike

0,75 dl rieslingia (valkoviini)
½ kanaliemikuutio
2 dl kermaa
tippa sitruunamehua
ripaus fariinisokeria
maizenaa
50 g voita vähintään
(suolaa)

Mittaa kattilaan viini ja lisää liemikuutio. Kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas. Lisää sitruunan mehu ja ripauta mukaan hieman sokeria. Suurusta maizenalla ja lisää voi. Tarkista suola.

Mascarponehan on tässä periaatteessa ihan turha, mutta sattuipa kaapissa olemaan purkin jäysteet. Jätä siis pois hyvällä omatunnolla.

1 kommentti: