3.4.2009

Päänsisäinen


On taas hiljalleen tullut aika valella verellä ovenpielet. Miksei siis lampaastakin tekisi jotain vähän tavallisuudesta poikkeavaa?! Vaikka olenkin henkeen ja semisti myös vereen asti perinteisen lammaspaistin vankkumaton ystävä.

Tänään silti villamäkäpäkämakumatkalle Egyptiin: kish kish heja.


Mishmisheya – Lammas-aprikoosipata (3 annosta)

1 keltasipuli
oliiviöljyä
500 g lampaan paistia
0,5 l vettä
1,5 tl kanelia
rouhaus mustapippuria myllystä
250 g kuivattuja aprikooseja
300 g kikherneitä (purkista)
suolaa
korianteria
riisiä

Pilko sipuli ja kuullota hetki oliiviöljyssä. Poista lampaasta huonot osat ja pilko reiluiksi kuutioiksi. Ruskista palat öljyssä. Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen tunti. Tarkista nesteen määrä, lisää kaneli, mustapippuri ja puolitetut aprikoosit ja anna muhia taas 20 minuuttia tai niin kauan, että aprikoosit ovat pehmenneet. Nesteen pitäisi olla lähes kokonaan haihtunut pois. Heitä sekaan kikherneet, möyhennä pari kertaa ja tarkista suola. Tarjoa riisin kanssa ja silppua päälle korianteria.

Arvostelu: Sikahyvää.

2 kommenttia:

  1. Olipa pakko tulla meuhkaamaan että kokeilkaa nyt hyvät ihmiset tätä pataa!
    On vähintään juuri niin hyvää kuin possu itsekin yllä mainitsee.
    Kiitos vinkistä Polkkis, tästä tuli vakiovieras voikeittiössä!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin kokeiltiin ja pidettiin kovasti. Ei tätä pääsiäiseksi uskaltanut tehdä, kunnei ollut ihan perinteistä. Mutta oli kyllä tosi hyvää!

    VastaaPoista