13.7.2008

Mohostelua

Kesä alkaa siitä, kun saa ensimmäisen kerran mansikkamaitoa. Se on ylivoimaisesti parasta alkoholitonta kesäjuomaa, jota imuttelen vähintään muutaman lasin viikossa. Juoman voi valmistaa vaikka ihan torilta ostetuista mansikoista, vaikka paras versio saadaankin ahomansikoista. Oli se vaan helppoa ja mukavaa, kun asui joskus maalla ja pystyi syömään mansikoita ihan tien vierestäkin. Joskus sitä oikein kaipaa. No, onneksi Turussa on hyvä tori ja Kangasalla vanhemmilla pellolla mansikoita.

Ei mustikkamaitokaan pahaa ole, joku siitä kuitenkin alkaa keuhkota. Pirskatin hyvää, muttei vedä vertoja tälle.

Kesä jatkuu siitä, kun tekee reissun Maarianhaminaan. Juuri varasin muutamaksi yöksi ensi viikolle Savoysta huoneen. Pääsen keskelle festareita, sillä keskustassa jyrähtää tuolloin Rockoff käyntiin. Mustaschin keikkaa voisin vaikka harkitakin. Lillasysterin olisin mennyt katsomaan intohimoisen kernaasti, mutta koska pelkään liikaa hurriutumista, poistun saarelta keikkaa ennen. Pahus.

Tähän kohtaan pitäisi varmaan kirjoittaa, mihin kesä loppuu. En jaksa keksiä, sillä keskittyminen herpaantui äsken pahasti. Sain nimittäin juuri ilosaarirockista neljä varsin sukkelaa tekstiviestiä, joiden innoittajana ei taatusti ole ollut mansikkamaito. Neljältä eri lähettäjältäkin, oikein mukavaa. Mitä lie kaverini yrittävät sanoa, kun ensimmäiseltä tuli M, toiselta O, kolmannelta H ja viimeiseltä O. Moho? Ilmeisesti on aika paskat kekkerit, kun ei muuta tekemistä ole keskiyön aikaan, kun lähetellä meikäläiselle viestejä. Tainnut hommat mennä ihan mohosteluksi.
Mohon mansikkamaito

lasi
1/3 lasillista mansikoita
haarukka
pitkä lusikka
sokeria
maitoa

Perkaa lasiin 1/3 tilavuudesta mansikoita ja survo niitä hiukan haarukalla. Lusikoi päälle haluamasi määrä sokeria ja kaada lasi täyteen rasvatonta maitoa. Mansikan paloja voi sitten metsästellä joko haarukalla tai pitkällä lusikalla.

Juomaan voi laittaa myös vaniljasokeria tai vaikkapa pari lehteä mintusta antamaan säpinää.

7 kommenttia:

 1. Ehkä nähdään Maarianhaminassa, laitanko päivänkakkaran hiuksiini ;)

  VastaaPoista
 2. Kikattelin taas vailla huolia tätä postausta lukiessani. Kiitos vaan siis siitä. Ja mansikkamaito on juu nannaa, muttei vedä vertoja mustikkamaidolle! ;)

  VastaaPoista
 3. Mohostelu kuulostaa niin kotoisalta, kun toimintaterapian yksi teoreettisista malleista on MOHO eli model of human occupation. Että peukut sille ja mollukoille!

  VastaaPoista
 4. Moho on myös lintusuku. Ehkä kaverisi näkivät Ilosaaressa tiettyjä varpusia ja päättivät ilmoittaa sinulle havainnostaan.

  VastaaPoista
 5. En finne: Hommasitko ainekset ja herautit lisää?!

  Näin hän sanoi: Ehkä, ehkä. Kysymys vaan on säilyykö hiuksiin kiinnitetty päivänkakkara koko päivän? Helposti kuihtuvia malleja ei kuitenkaan kannata valita, joten minut tunnistaa sitten hiuksissa olevasta kaktuksesta.

  Mari: No hei taas Moska, vaikka mielipiteesi mustikkamaidosta raastaakin ylimääräistä sydämen johdinrataani. Eikä sun piirakka niin pahalta näyttänyt, kun kävin vakoilemassa!

  Gpp: Ihmismäisen miehityksen malli? Olisinkin voinut veikata, että sieltä joku selitys Moholle paukahtaa. Peukut sille, mollukoille ja toiselle linjaukselle.

  Ano: Syvä Aargh!

  Bongis: No niinpä tietysti. Varpusista en tiedä, mutta Ilosaaressa oleillut Maailmankaikkeuden kirjeenvaihtaja on kova bongailemaan kattohaikaroita. Vaikkakin kattohaikara on hänen bongausten perusteella hyvinkin yleinen lintu Suomessa. Varpusetkin on pelottavan...varpusia.

  VastaaPoista