12.4.2007

Saariois10

Pesto-raejuustotäytteiset broilerirullatpaketti saarioisten maustettuja broilerin fileepihvejä
raejuustoa
pestoa
hammastikkuja

Saarionen voi maksaa mainosrahat sitten suoraan tililleni. No oikeastaan syy siihen, että käytin juuri saarioisten fileitä, on fileepihvien paksuudessa. Tai siis oikeastaan ohuudessa.

Hakkaa fileet kahden kelmun välissä ohuiksi nuijalla. En tarkoita nyt aviomiestäsi. Levitä fileen pinnalle ohut kerros pestoa ja hieman raejuustoa. Kierrä rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Paista rullaan väri pikaisesti pannulla ja kypsennä 200 asteisessa uunissa vielä 20-25 minuuttia.

Uunissa valmistuu samalla myös porkkanalisäke. Eli kuorittuja porkkanoita veitsellä suikaleiksi ja 4 minuutin esikeitto vedessä. Uunivuokaan, päälle hunajaa, timjamia, suolaa ja pari siivua aamupala-juustoa. Ja sitten vielä hetkeksi uuniin.


Eilen keittelin naudan lapaa reilun pari tuntia ja otin rosepippurisen keittoliemen talteen. Liemestä tein kanalle tänään kastikkeen. Lisäsin siihen ananaspurkista mehut, hieman maitoa, porkkana-kurkkuketsuppiani, keltaista jaffaa ja ripauksen suolaa ja pippuria. Suurustin vielä maizenalla. Vaikea ehkä uskoa, mutta tuli erittäin hyvä soosi.

5 kommenttia:

 1. Mitäs muuta sulla oli roseitten lisäksi siinä liemessä?Mulla yleensä aina perinteiset laakerinlehtimaustepippurihärdellit,mutta tuo rose-versio kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan eipä siinä paljon mitään ollut, kun en ollut ensin edes suunnitellut ottavani liemiä talteen. Jossain vaiheessa mietin, että turha heittää hyvää lientä pois ja lisäsin siihen rosepippuria, laakeria, provincen yrttejä, suolaa ja muskottipähkinää.

  VastaaPoista
 3. Vau onpa hieno annos. Joskus vaan ihmettelen, miksi annokset pitää rakentaa niin korkeiksi, sillä se haittaa syömistä.

  Minullakin olisi pestoa ja raejuustoa kaapissa. Vain kanat puuttuu. Viikonloppuruoka selvisi jo. Kävisikö tuon annoksen kanssa valmispunaviinikastike? En taida uskaltaa lähteä kokeilemaan tuota sinun soosiasi,kun ei ole tarkkoja mittoja, vaikka se varmasti hyvää onkin.

  VastaaPoista
 4. Korkeilla annoksilla haetaan sitä kuuluisaa näyttävyyttä. Tuostakin annoksesta voi sen broilerirullan sitten sijoittaa uuten paikkaan lautasella.

  VastaaPoista
 5. Kokki oli kyllä ihan oikeassa. Näyttävyyttähän niillä haetaan. Ja enpä nyt sitten tiedä, haittaako se niin paljon syömistä. Hyvin tuo annos minulla ainakin alas meni.

  Valmis punaviinikastike käy oikein hyvin. Ja voihan makua vaikka jatkaa hieman. Tuohon varmasti sopisi vaikka raastaa huolellisesti pestyn appelsiinin kuorta ja puristaa vielä hieman mehua mukaan. Mikä nyt tuntuukin hyvältä.

  VastaaPoista