15.7.2006

Marjaniemessä

Torilta oli niin pakko ostaa mansikoita kuin vain voi pakko olla. Eli siis aivan pakko. Yleensä eniten käyttämäni lause tähän aikaan vuodesta on "Saanko maistaa?". Jostain syystä lähden torilta pois suupielet punaisena mansikkamassan peitossa ei-mitään ostaneena. Mutta ei nyt. En voi maistiaisiksi ottaa kahta litraa suit sait. Ja maksoivatkin vaan pari euroa litra.


Seuraavat ovat tämän viikon mökkiruokia. Tuli maisteltua niin hyviä murkinoita, että Mustikin olisi ihmeissään. Nyt pari päivää kaupungissa ja sitten lähtö jo perinteikkääseen Vepsään.


Ananassalsa

Suunnittelin tämän salsan nautittavaksi grillatun possun *grii* kanssa. Ei oikein toiminut, mahtoiko sitten johtua voimakkaasta pippurikastikkeesta tai jostain muusta, vaikea sanoa. Mutta ihan täydellistä tämä olikin grillatun halloumin kanssa. Siis superhyvää.


1 prk ananasta
1 chili
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
1/3 ruukkua korianteria

Pilko ainekset ja sekoita keskenään. Korianteria voi käyttää enemmänkin, jos haluaa lisää luteen makua ruokaansa. Monille tuokin määrä riittää pilaamaan aterian. Korianteri jakaa mieltymykset aika hienosti.

Jatketaan.

Jos tämä on kevyttä ruokaa niin ei mikään. Mascarponessa rasvaprosentti on onneksi vain vajaa 60.


Balsamicomarinoidut mansikat ja mascarponevaahto

Manssut:

1 l mansikoita
sokeria
reilu loraus balsamicoa (se oikea: aceto balsamico di Modena)
1 rkl hunajaa
mintun lehtiä
puolikkaan sitruunan mehu



Perkaa mansikat ja puolita. Kaada päälle sokeria. Valmista eri kipossa marinadi. Eli kaada kippoon reilu loraus balsamicoa, lisää siihen ruokalusikallinen hunajaa ja sekoita hyvin. Purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu ja nappaa yrttimaalta vielä muutama lehti minttua. Kaada marinadi mansikoiden päälle ja anna marinoitua vähintään tunti.

Vaahto

1 dl kuohukermaa
200 g mascarponea
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria maun mukaan
jotain likööriä esim. triple sec on hyvää, minulla ei ollut, mutta kaapista löytyi vana tallinnaa


Vispaa kerma vaahdoksi. Kääntele mascarpone varovasti kermavaahdon joukkoon. Lisää sokerit ja maistele makeus mieleiseksesi. Mausta vielä omavalintaisella liköörillä. Nautiskele hartaasti
marinoitujen mansikoiden kanssa. On parempaa kuin satsumat ja se on jo aikas paljon se.

Kokkausten välissä tehtiin hieman maakuntamatkailua ja käytiin tutustumassa Karunan kirkkoon. Varsin hienohan tuo oli, vaikkakin vanhaan kirkkoon olisin tutustunut ennemmin. Se nyt vaan päätettiin siirtää Helsinkiin Seurasaaren ulkomuseoon, mutta mitäpä tuosta. Marjaniemessäkin tuli käytyä uimassa, ei tosin siinä pahamaineisessa, vaan kuinka sattuikaan, Kokkilan Marjaniemessä. Erittäin symppis ranta ja kirkasta vettä. Kesä jatkukoon.

3 kommenttia:

  1. Latinokokeilta vaikutteita ottaneena teen tuon ananassalsan jokseenkin samoin kuin sinä paitsi että ananaksen korvaa mango. Sopii hyvin esim. paistetun lohen siivelle.

    Toinen lempparini on mangokuutiot suolan ja chilikastikkeen (Cholula, sävykkäämpi versio tabascosta) kanssa.

    VastaaPoista
  2. Mahtaakohan cholulaa saada Suomesta? Tabascointoni on jo hieman hiipunut, joten joku uusi tuttavuus kelpaisi.

    Ja tervetuloa takaisin Suomeen Anna :) Ehdinkin jo hetken ihmetellä, kun ei ole näkynyt.

    VastaaPoista