Kuka fanittaa perunagnoccheja mun lisäks? Miten hyvää, helppoo, halpaa, varioitavaa.
Ei oo hirveesti ollu uuni päällä näillä keleillä, ku soijaa on puskenut kuin pienellä possulla sorkkien välistä juhannussaunassa. Mutta tänään nuketin kämppääni vähän lisälämpöä, kun ei oo kerrankin lähes 30 astetta muuten.
Gnocchipelti ja ranskankerma-dijonkastike
- 500 g perunagnoccheja
- 200 g kukkakaalia (tee pieniä nuppuja)
- rypsiöljyä
- paprikamaustetta
- suolaa ja pippuria
- muutama oksa tinjamiinia
- 3 valkosipulinkynttä
- (vege)nakkeja
- 1 prk ranskankermaa
- 2 rkl dijonia
- sipulinvartta ja persiljaa
Laita gnocchit ja kukkikset uunipellille. Pyörittele hiukan öljyssä ja mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Laita 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Kääntele puolivälissä.
Pilko valkosipulit reiluiksi viipaleiksi ja paistele hetki pannulla öljyssä. Leikkaa nakit pienemmiksi paloiksi ja lisää joukkoon. Kun nakit ovat valmiita ja valkosipulit eivät ole kärvähtäneet, poista timjamit. Ota pelti uunista ja kaada nakit + valkosipulit sekaan. Sekoita kaikki.
Pannuhan on nyt lämmin, mutta ei enää liian kuuma. Kaada siihen ranskankerma ja sekoita mukaan dijon. Lusikoi reilusti annoksen päälle. Mukaan mahtuu myös persiljaa ja sipulinvartta. Ehkä vähän tomaattiakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti