Marinoitu punasipuli ei ole vain lisuke, se on elämys. Se on ilotulitus, joka saa tavallisen voileivän tuntumaan luksusbrunssilta ja tylsän salaatin muuttumaan juhlaksi. Sipulin marinoiminen on yksi niistä asioista, jotka kuulostavat eleganteilta kuin taidenäyttelyn avajaiset, mutta ovat oikeasti helpompia kuin villasukkien kutominen. Huono vertaus, tiedän.
Vaan miksi punasipuli? No, ensinnäkin, se on kaunis. Mikä muu kasvis on yhtä tyylikäs? Kun se kohtaa etikan, se muuttuu upean pinkiksi. Toiseksi, se maistuu taivaalliselta: juuri sopivan makealta, kirpeältä ja pehmeältä. Marinoidun punasipulin suurin vahvuus on sen monikäyttöisyys. Se sopii lähes mihin tahansa – tacoihin, hampurilaisiin, salaatteihin, grilliruokiin ja jopa pizzan päälle. Jos joskus tuntuu, että ruoka kaipaa "sitä jotakin", vastaus on yleensä marinoitu punasipuli.
Joten, jos et ole vielä tehnyt tätä keittiön pientä ihmettä, nyt on sen aika. Sipulit leikkuulaudalle ja etikkapullo käteen.
Marinoitu punasipuli (nopea ja helppo)
- 3 punasipulia
- 1 dl omenaviinietikkaa (tai jotain muuta etikkaa, mulla oli puolet punaviinietikkaa)
- 0,5 dl vettä
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl sokeria (tykkään, että on makeutta, vähennä määrää jos ahdistaa)
- 5 mustapippuria
- 1 laakerinlehti
Leikkaa punasipuli siipaleiksi. Mittaa loput ainekset kattilaan ja kiehauta, niin että sokeri sulaa varmasti. Heitä sipulit sekaan. Kiehauta. Laita jääkaappiin johonkin kippoon, jossa pääset ravistamaan. Voit hyvin maistella jo tunnin päästä. Maku toki vahvistuu ajan myötä. Mutta eivät nämä kauaa syömättä säily.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti