17.6.2021

Cacio e pepe korvasienillä

Jo Anthony Bourdain tiesi tämän pastan hienouden. Tai ei hänellä korvasieniä tässä ollut. Ei liikaa raaka-aineita, mutta hienosti toisiinsa sopivat maut. Polkkapossulla kesti yllättävän kauan ymmärtää upeus. Hiton idiootti.



Cacio e pepe korvasienillä

400 g spagettia

2 tl mustapippuria

korvasieniä

suolaa

150 g parmesaania tai pecorinoa

voita

sitruunamehua

persiljaa

Keitä spagetti ohjeen mukaan reilusti suolaisessa vedessä. Raasta juusto. 

Paahda pippuria pannulla tai korkeareunaisessa paistokasarissa (jotta pasta mahtuu myöhemmin) kevyellä lämmöllä hetki, ja lisää sitten voi. Lisää ryöpätyt korvasienet ja paista hetki. Muistathan valmistella korvasienet ohjeistuksen mukaan, en laita tähän, mutta googlaa "korvasienten käsittely".

Ota pastan keitinvettä n. 3 dl talteen ja lisää siitä 1 dl pannulle + pasta. Ala lisätä juustoraastetta hiljalleen, siitä ja vedestä syntyy kastike, kun sekoitat kunnolla. Lisää vettä tarpeen mukaan, mutta älä valmista velliä. Kosteutta pitää toki olla

Kauho lautaselle. Päälle sopii vielä pieni puristus sitruunaa, rouhaus mustapippuria, hieman juustoa ja sopivasti persiljaa tai basilikaa.


1 kommentti:

  1. Menee kokeiluun. Kiva lisä korvasienien käytöstä. Jos tähän olisi voinut liittää kuvan sienivarastostani,, niin olisin laittanyt

    VastaaPoista