23.11.2020

Sitruunainen uunifeta ja suppilovahverot

Sitruunaista uunifetaa, suppilovahveroita ja oliivia eri muodoissa. Ja taas maistui vähän liian hyvin. Tää ois aika bueno alkupalapöytään.
Kovin oli kreikkalaiset fiilikset. Rakastan kirpeetä, joten runttasin sitä vähän reilummin mukaan. Ja ei, ei tarvi hommata hunajakennoa, mulla sattui olemaan jämäpala kaapissa. Se on siis tuo epämääräinen mötikkä fetan päällä.



Sitruunainen uunifeta ja suppilovahverot

puoli kourallista suppiloita köntti fetajuustoa 1 dl oliiviöljyä 1 luomusitruuna 0,5 rkl sokeria valkosipulinkynsi siivuina kasa oliiveja chilihiutaleita basilikaa hunajaa vaaleaa leipää siivuina

Paista suppiloista nesteet pois. Mittaa uunivuokaan n. 1 dl oliiviöljyä. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja sokeri. Laita keskelle vuokaa feta. Reunoille oliivit, valkosipulit, suppilot ja loput sitruunat. Nuketa 200 asteessa ehkä 15 minuuttia ja vielä muutama minuutti grillivastusten alla, niin saa väriä. Fetasta pitää tulla kivasti leivälle levittyvää, kaikista fetoista ei tosin ole tähän. Pois uunista, fetan päälle chilihiutaleita ja ympäriinsä tuoretta basilikaa ja hunajaa. Nautiskellaan vaalean (paahdetun) leivän päällä. On sottaista mutta ihanaa. Pus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti