13.11.2018

15 minuutin sitruunapasta

Tämä on muunnoksineen yksi suosikkipastoistani. Helppo, herkullinen, nopea ja halpa.

Yksinkertaisissa pastoissa tiivistyy italialaisen keittiön hienous. Tähänkin voi periaatteessa laittaa, mitä nyt kaapista sattuu löytymään, tärkeimmät ovat kuitenkin valkosipuli, sitruuna ja öljy.

Ruoka valmistuu siinä ajassa, kun spagetti kypsyy, eli kokonaisuudessaan valmistamiseen menee 15 minuuttia: vesi alkaa kiehua + keittoaika + loppusilaus. Soosi syntyy samalla.



Sitruunapasta (2 annosta)

350 g spagettia

1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl valkoviiniä
0,5 luomusitruunan mehu ja kuoren keltainen osa
1 laakerinlehti
1 dl smetanaa (20%)
1 rkl voita
ripaus sokeria
suolaa ja pippuri
pieni kourallinen persiljaa
muutama lehti basilikaa
parmesaania
sitruunanmakuista Neito-rypsiöljyä

Keitä spagetti ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä.

Pilko sipulit ja valkosipulit, freesaa hetki oliiviöljyssä. Lisää valkoviini, mehu, kuori raastettuna ja laakerinlehti. Keitä hetki kokoon niin, että nestettä on jäljellä n. desi. Lisää smetana ja voi, älä anna kiehua enää. Tarkista makeus, lisää sokeria tarvittaessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hakkaa joukkoon persiljaa ja basilikaa. Kääntele valutetut spagetit sekaan. Päälle parmesaania ja Neitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti