17.9.2014

Rouskupannu

Maistuu syksyltä, sieneltä ja sammaleelta. Ei mitään yllättävää, mutta palkitsee kuin tuntemattoman vastaantulijan yllättävä hymy. Tärkeä juttu eli 4 x tarpeeksi: tarpeeksi suolaa rouskuihin, tarpeeksi makeutta kastikkeeseen, tarpeeksi sipulia, tarpeeksi voita tai oivariinia.


Rouskupannu (2 annosta)

2½ dl mietoja rouskuja käsiteltynä (esim. haapa, karva)
1 sipuli 
8 keitettyä perunaa
voita
suolaa
pippuria
grillimaustetta
persiljaa

kastike:

1 dl kermaviiliä
2 rkl Kavlin voileipäpikkelssiä
½ - 1½ rkl kotisinappia

Ryöppää tai siis keitä rouskut esikäsittelyohjeiden mukaan. Silvo sipuli puolirenkaiksi ja freeseaa hetki pannulla. Lisää perunat ja ota mukava väri pintaan. Lisää rouskut ja pyörittele hetki. Rouskut saa maustaa reilulla suolalla. Mausta koko pannu suolalla, pippurilla, grillimausteella ja vielä lopuksi tuoreella persijalla. Sekoita kastikeainekset. Makeutta saa löytyä aika reilusti, sillä hieman karvaat rouskut tykkää siitä: maistele siis sinapin määrä itsellesi sopivaksi.


3 kommenttia:

 1. Rouskupannu on minullakin ollut mielessä!
  Näyttää niin hyvältä. Tykkään rouskuista, kyllä sienessä pitää olla ytyä!

  VastaaPoista
 2. Suunnilleen tällaista tein eilen mökiltälähtölounaaksi - heitin kyllä sekaan vielä pari syömättä jäänyttä kabanossiakin. Suolaa tosiaan rouskut kaipaavat, mitä enemmän sen parempi. Nimimerkillä eläkeläissuolaaja -84.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa. Poiminkin juuri lisää rouskuja: osa säilöntään, osa jauheeksi ja osaa sienisalaattiin. On noi sikuritkin hienoa tavaraa jauheena.

  VastaaPoista