31.12.2011

Se paisuu sittenkin!

Menikö pannukakkusi pannukakuksi, lättänäksi lituskaksi, joka toivoisi huonoihin hetkiin hieman paisuvaiskudosta?

Mielestäni pannukakun pitää olla ilmavan kuohkea mutta kuitenkin rapsakka. Alla kuva pannarista ihan muutama sekunti sen jälkeen, kun otin sen uunista. Juuri tuollaiselta kunnon pannarin pitäisi mielestäni näyttää, vai oletteko eri mieltä.


Miten tuohon tulokseen päästään? Ideoita?? Mikä tekee pannarista kevyesti rapean ja kuumottavan kuohkean?

4 kommenttia:

 1. Juuri tällainen pitää pannukakun olla. Mä laitan pannariin paljon kananmunia, ja tulos on kuvasi näköinen.

  Onkohan meillä kotona munia...

  VastaaPoista
 2. http://ruokahommia.blogspot.com/2011/01/lopettakaa-etsinnat-maailman-paras_25.html

  Tuo alkuperältään Anzkun keittiön ohje on paras, jota olen kokeillut. Voiklöntit pellillä tekevät hyvää. Samoin toki leivinjauhe. Ihan paras.

  VastaaPoista
 3. Vatkaamalla munan ja sokerin vaahdoksi, saa mukavan kuohkean taikinan.

  VastaaPoista
 4. Jeps. Tuon näköistä pannarin pitää olla ja tuon näköistä minä aina teen.

  Eli tälleen meillä on pannari aina tehty eli lapsuudenkodin oppeja noudatan.

  Ja minä teen siis ihan peruspannaritaikinan ilman sen kummempia kikkailuja. Eikä sen taikinan kanssa ole niin nokonuukaa; 2-3 kananmunaa, puolisen litraa maitoa, noin 2½ desiä vehnäjauhoja ja hieman suolaa, ehkä vajaa ½ tl.

  Kananmunien rakenne rikki. Niin, käytettävä määrä riippuu siitä, että onko pieniä vai isoja munia tai onko jostain syystä jäänyt vajaa kananmuna (esim. osa käytetty jonkun pullan tms. voiteluun). Sit vaan lisäilen maidon ja sen jälkeen jauhot & suolan. Ja rasvaton maito käy ihan hyvin. Nimimerkki: harvoin muuta laatua kotoani löytyy.

  Tämän jälkeen laitan uunin lämpiämään eli taikina saa turvota sen ajan kuin uuni lämpiää.

  Ja sitten se kikkaosio: kun uuni on jo melkein lämminnyt, niin laitan sen syvän pellin uuniin (tässä tapauksessa leivinpaperia ei käytetä eli pellin ois suotava olla riittävän puhdas) ja pellille nökäreen voita. Siis ihan kohtuullisen nökäreen, ei mitään peukalon pään kokoista vaan pikemminkin joku 3-4 voinapin kokoista palaa. Ja uunin lämmetessä loppuun pelti kuumenee samalla ja voi sulaa.

  Sitten alkaa haastavin osuus: ota uunihanskat tai pannulaput kädessä kuuma pelti kuumaa kestävän alustan päälle, holauta taikina kuumalle pellille sulaneen rasvan päälle ja taiteile pelti takaisin uuniin siten, ettei uunikintaiden/pannulappujen kärki uppoa pannaritaikinan joukkoon.

  Tulee herkukas pohja ja kupruileva pannari.

  VastaaPoista