3.1.2008

Kermamuhennettua timjamilanttua


Lantusta saa mahtavia sivuruokia, jos vain sattuu sen mausta pitämään. Näin joulun jälkeen kun allekirjoittaneen päälaenlohko ja kaksi varvasta hyljeksivät hiilihydraatteja, pitää perunalle löytää vaihoehtoja. 100 grammassa perunaa on 15 g hiilareita, lantussa 4 g. Kumman ottaisin?

Hyvän lisäkkeen saa leikkaamalla lantun viipaleiksi, leivittämällä ja paistamalla pannulla. Myös pilkotun porkkanan kanssa lanttu maistuu hyvältä, kun joukkoon kaataa vähän hunajaa, ripottelee erinäisiä pähkinöitä sekaan ja paistaa. Mutta nyt kun rasvaa saa ja pitää syödä, lanttulisäkkeiden äidiksi rummutetaan kermamuhennettu lanttu. Voita ja kuohukermaa, ou jee. Rasva kun ei jää elimistöön hiilihydraattien puuttuessa.


Kermamuhennettu timjamilanttu

voita
lanttua
kermaa
suolaa
mustapippuria
sipulijauhetta
timjamia

Sulata voi pannulla ja lisää kuorittu, tasakokoisiksi kuutioiksi leikattu lanttu. Paista pannulla hetki. Lisää kerma ja anna lantun muhentua siinä kypsäksi. Lisää kermaa tarpeen mukaan. Ideana olisi, että kermaa ei enää juurikaan olisi, kun lantut ovat kypsiä. Mausta suolalla, mustapippurilla, sipulijauheella ja runsaalla tuoreella timjamilla.

4 kommenttia:

 1. Hyvin röhkäisty! Voita ja kuohukermaa se olla pitää. Ja lanttuhan on ihan mahtavaa. Sitä on kiva nakerrella ihan sellaisenaankin, raakana.

  VastaaPoista
 2. No niin onkin. Raakana ihan parhaimmillaan. Toisessa kädessä porkkana ja toisessa lanttu, varpaiden välissä nauris ja kaulan alla kaali. Siitä lähtee!

  VastaaPoista
 3. Tervetullut lantturesepti, kun kellari on lanttuja täynnä! Täytyykin joskus kokeilla tälläkin tavalla. Paljon tulee vain paisteltua lanttua voissa ja maustamalla suolalla ja siirapilla, mikä tosin on herkkua sekin.

  VastaaPoista
 4. Kmsu, onhan se herkkua. Eikä tämä nyt paljoa siitä omasta totutusta tavastasi poikkea. Ehkä makuja vaan hieman enemmän :D Vaikka lanttu on tosiaan maukas jo ihan itsekseenkin.

  VastaaPoista