21.4.2007

Pastatyynyjä

Olin eilen niin Zen Cafen kuudes levy, etten jaksanut lähteä kauppaan pastaa ostamaan. Olisi ehkä kannattanut kävellä räntäsateessa 100 metriä ennemmin, kuin valmistaa pastataikina itse. Toisaalta harvoin sitä pastataikinaa pyöräyttelee, joten hyvää harjoitusta se on vaan. Pastakonetta en omista, joten ihan käsipeliksi hommat menee. Tai omistan ehkä, mutta siitä puuttuu osia ehkä. Ehkä.


Sardiinitäytteiset jättiläisraviolit
valkosipulisen voi-basilikastikkeen kanssa


Pastataikina (4 annosta, 8 isoa raviolia)


4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
½ rkl kylmää vettä

Kaada jauhot pöydälle keoksi, väsää niiden keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Kaada munien päälle öljy ja suola. Hypistele munat ja jauhot yhtenäiseksi massaksi hiljalleen pikku sormenpäilläsi ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa sitä venytellen, väännellen ja käännellen 10 minuuttia. Hyvää lihasharjoitusta. Muokkaa taikinasta pallo, laita se kelmun sisään ja jääkaappiin tunniksi.

Täyte:

1 prk sardiineja
1 pilkottu ja paistettu sipuli
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
ripaus valkopippuria
suolaa

Aja blenderissä tasaiseksi massaksi.

Ota taikina kaapista ja jaa se kahteen yhtä suureen osaan. Kauli kumpikin osa n. 2mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Periaatteessa pastataikinaa pitäisi kaulita moneen kertaa, mutta ei jaksanut nyt kiinnostaa. Laita toisen osan päälle täytettä aina vajaa ruokalusikallinen n. 4 cm välein. Näistä tulee aika isoja, joten kaksi/hlö saa riittää. Ei siitä tosin iso nälkä mene. Levitä toinen suorakaide päälle ja painele täytteen ympäriltä. Leikkaa ravioleiksi taikinapyörällä. Painele haarukan kärkiosalla vielä reunat hyvin kiinni. Keitä väljässä hyvin suolatussa vedessä ravioleja muutama minuutti.

Kastike:

100 g voita
½ dl oliiviöljyä
4 kynttä valkosipulia puristettuna
ripaus salviaa
reilusti suolaa
15 puolitettua lehteä basilikaa

Sulata voi ja lisää muut aineet, basilika vasta juuri ennen tarjoilua. Kaada kastike lautaselle raviolien päälle ja leikkaa mukaan muutama pala tomaattia.

2 kommenttia:

  1. Yritin joskus tehdä pastaa itse, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Ja vaiva oli aika suuri, kun en omista pastakonetta. Kaikki meni viimeistään pieleen, kun raviolini aukesivat tiputettuani ne kiehuvaan veteen. Koska ruoka meni täysin pilalle, löysin kaapista salaattiaineksia ja kurkkua leikatessani vetäsin vielä sormestani palan pois. Ei enää omatekoista pastaa :)

    VastaaPoista