19.4.2007

Metsän lehmä on kiusaaja


Hirvikäristyskiusaus

100 g pekonia
450 g jäistä hirvenlihaa (esim. ulkopaistia)
suolaa
pippuria
2 dl tummaa olutta
2 dl ruokakermaa (5%)
1-2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 kg peruna-sipulisekoitusta
4 porkkanaa pilkottuna
10 katajanmarjaa murskattuna
rosmariinia
½ dl parmesaania


Kuutioi pekoni ja käristä se kevyesti pannulla. Poista pekoni pannulta ja vuole hieman sulanut mutta vielä selvästi jäinen hirvi, puukolla perskule, ohuiksi lastuiksi ja käristä kevyesti pekonista tulleessa rasvassa. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon olut, kerma, vesi, ja lihaliemikuutio. Anna hautua pari pientä hetkistä. Voitele vuoka, kippaa siihen peruna-sipulit, porkkanat, pekonit, parmesaanit ja pannulla olevat eväät. Mausta katajanmarjoilla, reilulla määrällä rosmariinia ja ehkäpä vielä suolalla. Sekoita hyvin. Paista uunissa ensin 50 minuuttia 175 asteessa, ota vuoka pois ja sekoita. Tarkista nesteen määrä ja lisää sitten lämpö 210 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia. Päällä olevat hirvenpalat saavat olla hieman kärvennyksestä kärsineitä. Uuneissa on isojakin eroja, joten kurki välillä. Ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Ja sitten puolukkahilloa lautaselle.

4 kommenttia:

  1. Saisinpa hirveä jostakin, niin voisi kokeilla, kuulostaa tosi hyvältä. En tosin voi sietää olutta... Mutta kai sen voisi korvata ihan lihaliemellä (vähän kyllä pelottaa kysyäkkin, kysyn kumminkin)?

    VastaaPoista
  2. Toki voit korvata oluen lihaliemellä. Tai kermalla, kasvisrasvasekoitteella, punaviinillä, siideriä/kuohuviiniä en ole koittanut, mutta voisi olla ihan hupaisaa.

    VastaaPoista
  3. Tätä varmaan voisi kokeilla porostakin??!!Sitä löytyisi vielä pakkasesta...

    VastaaPoista
  4. No mikä ettei. Tosin ei tähän kaikkein parhaita paloja kannata käyttää.

    VastaaPoista