29.4.2007

Korvataan riisit...


...Quinoalla täytetyt kesäkurpitsat ja hirvikebakoita
(4 annosta)

2 kesäkurpitsaa +

Täyte:

1½ dl quinoaa
3 dl vettä
1 punainen paprika
½ purjo
suolaa
mustapippuria
basilikaa
2 viipaletta aamupala-juustoa

Huuhtele quinoat hyvin ja keitä kypsäksi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäissuunnassa ja kaavi lusikalla lihat pois. Pilko paprika ja purjo ja paistele niitä hetki pannulla kesäkurpitsan kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Täytä kesäkurpitsan puolikkaat seoksella ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Viisi minuuttia ennen uunista ottamista lisää vielä pikku siivut Aamupala-juustoa täytteen päällle.


Kebakkotaikina

400 g hirven jauhelihaa
korppujauhoja
tilkka vettä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
kananmuna
pekonia kuutioituna ja käristettynä
½ sipuli pilkottuna
suolaa
pippuria
rosmariinia

Turvota korppujauhoja hetki vesitilkassa. Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile kebakoiksi. Tökkää liha tikkuun. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Kastikkeeksi sopii vaikka joku raikas kermaviilikastike. Minun versiossani oli lientä äipän maustekurkuista, tuoretta basilikaa, suolaa, sokeria ja mustapippuria.

8 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Quinoa on mulle aika uusi tuttu ja tein sitä ensimmäistä kertaa itse reilu viikko sitten lisäkkeeksi. Hyvää tuli, mutta katselin kuvaasi ja heräsi kysymys, että muuttuiko sinun(!!) quinoasi keitettäessä ikään kuin läpinäkyväksi, jossa sitten näkyi kuoren reuna? Lähinnä haen sitä, että keittelinkö liian pitkälti? Pitäisikö jäädä "jyvämäisemmän" näköiseksi?

    VastaaPoista
  3. Ylimuulin kuvaus ainakin pätee minun kattilaani ilmestyneeseen quinoaan.
    Melko hyvää, kylläkin outo "maakellarin" tuoksuista.Jotenkin pähkinäistä. Ihan mielenkiintoinen tuttavuus.

    VastaaPoista
  4. No en minäkään Quinoan asiakaspalveluun ainakaan kokemuspisteillä pääsisi.

    Ekalla kerralla keittelin 15 minuuttia, mutta nyt vähensin 10 minuuttiin. Ehkä nyt oli enemmän suutuntumaa. Kummallakin kerralla muuttui hieman läpinäkyväksi ja näkyi kuoren reuna.

    Makuun ihastuin heti. Herkkua.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköistä =P

    Hauskaa Vappua Possun perheelle :)

    VastaaPoista
  6. No huh sitten, ehkä olen selvinnyt jokseenkin tyydyttävästi quinoan kokkailusta. Ja paraikaa uunissa hautuvat täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat, kiitos vaan inspiraatiosta ;-D Hassua miten muiden postaukset ohjailevat mielitekoja. Näitäkään en ole tehnyt melkein kahteen vuoteen.

    VastaaPoista
  7. Osuit asian ytimeen. Kaikki ruokablogithan on oikeesti kansanterveyslaitoksen ylläpitämiä blogeja. Niissä kävijöille luodaan tiettyjä mielitekoja, mistä luonnollisesti seuraa siirtyminen terveempää ruokavalioon. Ruokapolkkaajien ohjeethan ovat aina niin terveellisiä, eikä esimerkiksi pekonia käytetä juuri lainkaan.

    Ei vaan, mutta kuinkahan moni ihan oikeasti esimerkiksi jonkun quinoajutun vuoksi on käynyt sitä ostamassa ja todennut, että tätähän voisi oikeasti kokeilla uudestaankin.

    Nim. Kansanterveyslaitoksella töissä :D

    VastaaPoista