19.3.2007

Kisaan mukaan


Taidanpa ilmoittautua tällä ohjeella mukaan maaliskuun ruokahaasteeseen. Kyseessä on aavistuksen hassumpi ketsuppi ja siksi otollinen tällaiseen hauskaan kisailuun. Kaneli on siinä porkkanan ohella ehdottoman tärkeä ainesosa: antaa mukavan pikantin maun. Ja valkoviinietikasta saadaan ketsupille tärkeä kirpeys.


Porkkana-kurkkuketsuppi

1 iso kurkku
3 porkkanaa
1/4 paprikaa
2 keskikokoista sipulia
ripaus kanelia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
½ valkosipulinkynsi murskattuna
1 dl valkoviinietikkaa
3/4 dl sokeria

Halkaise kurkku ja poista siitä pikkulusikalla kaapien siemenhöttö. Pilko kurkku, kuorittu porkkana ja paprika kuutioiksi ja sipulit lohkoiksi. Heitä kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset eivät jää pohjaan kiinni. Kypsennä hiljakseen välillä sekoittaen. Lisää loput aineet kattilaan ja kiehuttele lisää. Huolehdi, että vettä on tarpeeksi, sillä kasvisten ei ole tarkoitus ruskistua. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Paseeraa vielä kahteen kertaan siivilän läpi ja surauta lopuksi vielä kerran sauvasekoittimella.

12 kommenttia:

  1. Mites pitkään luulet säilyvän jääkaapissa, jos ei heti kaikkea hotkita?

    VastaaPoista
  2. Tästä ohjeesta tulee loppupeleissä aika vähän valmista tavaraa eli vajaa 2 dl. Veikkaisin, että se säilyy kaapissa sen aikaa, että saa syötyä pois.

    Jos isompaa satsia tekee, en kyllä näe mitään syytä, ettei säilyisi kaapissa jopa vähän pidempäänkin. Jos vaan kippaa soosiin kuumennettuihin purkkeihin jne. Tietysti jos haluaa säilyttää vielä pidemäpään, voi osan aina heittää pakkaseen.

    VastaaPoista
  3. Erikoinen ketsuppi, mutta vois toimiakin! Sulla on hyviä ja kekseliäitä reseptejä! Onnea kisaan! =)

    VastaaPoista
  4. Ei olisi tullut heti mieleen tehdä porkkanasta ketsuppia, mutta hei tuohan on hieno idea. Lupaan kokeilla ohjettasi vielä joskus, sillä jonain vuosina meinaamme hukkua porkkanoihin.

    VastaaPoista
  5. Saattaisipa tuo säilyä vaikka 2-3 kuukauttakin. Kyllä sen sitten huomaa, kun se on huonoa.

    VastaaPoista
  6. Heh, onhan tämä vähän outo tsuppi, mutta kyllä hyvän makuinen. Kiva kokeilla kaikkea kummaa.

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoista käydä lueskelemassa täältä juttuja :P
    Varsinkin, kun taitaapi olla itsellä sama linja samalla opettajalla, jolla sinä kävit. Näin ainakin olen ymmärtänyt.

    VastaaPoista
  8. No se on mukavaa, että The R jaksaa mainostaa Polkkapossua :) Muistakaahan pitää hauskaa siellä, sillä me ainakin muistettiin...

    VastaaPoista
  9. Tässä on selkeesti ainesta maalishaasteen ennakkosuosikiksi ;-) Saako kysellä, minkä kanssa olette porkkanaketsuppia nautiskelleet? Houkuttaisi kyllä kovasti kokeilla tätä. :-P Kiitos hienosta ruokablogista ja onnea naimisiinmenoon! Nainen kuulostaa tosiaan mahtavalta. :-)

    VastaaPoista
  10. Viimeksi annoin mennä ihan pelkillään penne-pastan kanssa.

    Ja kiitos vaan mycket :)

    VastaaPoista
  11. Onnittelut maaliskuun haasteen voitosta! Tämä oli kyllä hienoin idea porkkanahaasteeseen. Kokeiltu ei vielä ole, mutta kyllä se listalla on...

    VastaaPoista
  12. Tätä on ihan pakko kokeilla, joten aineksia hakemaan vaan kauppaan on nyt lähdettävä!

    Kurkkua mun piti muutenkin ostaa... muita kotona jo onkin.

    VastaaPoista