26.12.2006

Toiveuusinta


Ei joulusta sen enempää: oli ja meni. Kiva oli käydä Kangasalla helssaamassa vanhempia. On se vaan niin kaunis paikka harjuineen ja järvineen. Joskus tekee hyvää päästä pois kaupungin tohinasta. Ja hei, oli siellä todistetusti ripaus luntakin. Ja jäätä.


Sen verran paljon on tullut kyselyjä sähköpostiin hyvästä pastakastikkeesta, että tässäpä toiveuusinta. Ja sinänsä ajankohtainen, että kylmäsavulohta saattaa jopa löytyä jääkaapista.


Kylmäsavulohipasta

tagliatelleä
1 dl valkoviiniä
½ kanaliemikuutio
1 laakerinlehti
2 dl kermaa
ripaus valkopippuria
aavistus fariinisokeria
voita
maizenaa
6 siivua kylmäsavulohta
parmesaania



Kaada kattilaan valkoviini, lisää kanaliemikuutio ja laakerinlehti. Keitä hetki kokoon. Lisää kerma, ripaus valkopippuria ja aavistus fariinisokeria. Poista laakeri. Keittele taas hetki ja lisää voi. Ota kiinni maizenalla ja lisää kylmäsavulohet. Anna hautua pari minuuttia ja kaada kastike pastan päälle. Tarkista maku ja lisää jotain jos tarvii. Ripottele parmesaania ympäriinsä ja rucolakin on sallittua.

2 kommenttia:

  1. Mulla ei ollut valkkaria, joten korvasin sen siiderillä. Tuli ihan sata prosenttinen onnistuminen. Vinkkinä kannattaa koittaa.

    VastaaPoista
  2. Siideri toimii hyvin kastikkeissa.

    Tällaisen olen aiemmin blogannut:

    1 dl kuivaa omenasiideriä
    ½ kanaliemikuutio
    2 dl kermaa
    sitruunamehua
    ripaus sokeria
    maizenaa
    50 g voita minimissään
    (suolaa)

    Mittaa kattilaan siideri ja lisää liemikuutio. Kiehauta. Lisää kerma ja kiehauta taas. Purista sitruunasta mehua ja ripauta mukaan hieman sokeria. Suurusta maizenalla ja lisää voi. Tarkista suola.

    VastaaPoista