11.9.2006

Täytettä

Mustillatorvisienillä, purjolla ja jättikatkaravunpyrstöillä
täytetty kesäkurpitsa


1 kesäkurpitsa
½ rkl rypsiöljyä
kourallinen mustiatorvisieniä
5 cm pätkä purjoa
2 kynttä valkosipulia
1 prk creme fraichea (5%)
1 rkl vehnäjauhoja
muutama jättikatkaravunpyrstö
tilliä
juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa. Kaavi lusikalla sisukset jättämällä noin puoli senttiä lihaa reunoille. Suolaa molemmat palat ja kypsennä täydellä teholla mikrossa 4 minuuttia. Paista sieniä hetki öljyssä pannulla, niin että saat nesteet pois. Silppua purjo ja valkosipuli ja freesaa hetki pannulla. Lisää hieman öljyä, jos tarvii. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja creme fraiche. Paistele n. 10 minuuttia sekoitellen, jotta jauhot hieman kypsyvät. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja mausta suolalla, pippurilla, garam masalalla ja hunajalla. Täytä kesäkurpitsat tällä massalla ja laita kummankin täytteen päälle muutama ravunpyrstö. Ripottele vielä päälle juustorastetta ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Nyt taas muistin, miksi käyn sivullasi harvakseltaan.
    Minun tulee aina kauhea nälkä täällä käydessä.

    Nytkin tuo kesäkurpitsa paistos näyttää ihanalta, samoin alempana pizza ja sienipiirakka. Hm. Minkä tästä opin? Täytyisi syödä ennen bloggaamista.
    ;)

    Ja hankkia kuolalappu.

    VastaaPoista
  2. Tosi herkullisen näköistä!!!!!!!

    VastaaPoista
  3. Bloggaaminen on kieltämättä pelottava harrastus ainakin myöhään illalla. Maha kurnii muutenkin... katsele siinä sitten vielä ruokakuvia ;)

    VastaaPoista