10.9.2006

Sienitiedote

No niin. Nyt niitä todistettavasti on. Vastaan tuli muutama tatti, orakkaita, silmälasit, häränkieli, pari keltavahveroa, lehtolohisieniä ja ah mikä parasta, useita litroja torvisieniä. En uskaltanut mennä pursiseuran lähellekään kahville tällä kertaa, sillä viimeksi paikan keittiörex yritti väkisin ostaa torvisienisaaliini.


Menin taas alkupaniikissa keräämään muutaman säälittävän lohisienen, joissa ei ole juuri mitään syötävää ja sisältävät vielä arsenikkiakin. No pian löydettiin paremmat metsästysmaat, joten lohisienet saivat jäädä. Rouskuja löysin vain muutaman, joten sienisalaatti jäi vaan haaveeksi. Mutta kyllä torvisienetkin menee parempien puutteessa, eikös vain!

Sieniretken jälkeen nälkä oli jo kova, joten pannulla valmistui torvisienikastike, uunissa lindstömeitä ja kattilassa salsa-kukkakaalimuussia.

Häränkielenkin menin poimimaan, tunnustan. Halusin nimittäin tuoda kyseisen olion kotiin tunnistettavaksi ja totesin sen häränkieleksi. Paha asia että kyseinen olio on uhanalainen, mutta sattuuhan näitä. Olen kyllä löytänyt niitä ennenkin Turun Ruissalosta. Pitänee keksiä sillekin jotain käyttöä. Hmm... olenkohan aiemminkin maininnut asiasta. No oli miten oli. Suikalelihaksi taitaa mennä, on se niin lihamainen tapaus.

Muuten jos jollain on hyviä mustatorvisieniohjeita, niin otetaan ilolla vastaan.

4 kommenttia:

 1. Mustatorvisienihän on lähes parasta, mitä metsä voi antaa. Vähän kateeksi käy, sillä miehen kanssa löydettiin sunnuntain sieniretkellä muutama kangasrousku ja pahasti syötyjä haperoita. Kangasrouskuista sain tehtyä noin kaksi annosta sienisalaattia, tosin oli sekin aika herkkua :)

  VastaaPoista
 2. Sienisalaattia tänne kuin olisi jo. Tossua toisen eteen. Vai saanko tulla kyläilemään Anni?

  VastaaPoista
 3. Anni: Kateus on molemminpuolista. Te sentään saitte sienisalaattia. Ei vaan... Tietysti olemme kaikki iloisia toistemme saalista :)=

  VastaaPoista
 4. Kateus korventaa täälläkin, sillä torvisieniä kävimme tänään aiempina syksyinä hyväksi havaitusta paikasta etsiskelemässä huonolla menestyksellä. Muutama tatti ja jokunen kuivakanpuoleinen kanttarelli löytyi, ja kaksi pientä haaparouskua - no, niistä ei saa kuin pahan mielen.

  Mutta joutessani voisin heittää silti blogiimme ohjeen torvisienikastikkeelle, jota olemme popsineet sekä kalan että lihan seuralaisena.

  VastaaPoista