27.7.2020

Kampasimpukoita, ilmakuivattua kinkkua ja hernepyreetä

Tässä reseptissä on muutama suosikki raaka-aineeni yhdistettynä. Kampasimpukat on aina parhautta, ilmakuivattu kinkku on vielä parempaa parhautta ja herneet nyt muuten vaan on hemmetin hyviä. Tuoreita herneitäkin tähän toki voi käyttää nyt, kun on aika. 

Kampasimpukoita, ilmakuivattua kinkkua ja hernepyreetä


150 g pakasteherneitä
2 dl kermaa
2 rkl voita
0,3 tl sokeria
1/2 sitruunan mehu
suolaa

150 g kampasimpukoita

1 paketti ilmakuivattua kinkkua 

Valmista hernepyree: Kuumenna pakasteherneet (tai tuoreet) pienessä kattilassa kerman ja voin kanssa. Aja massa tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta sokerilla, suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Lohko ja säästä toinen puolikas tarjoiluun!

Kiedo kampasimpukoiden ympärille kinkut ja laita grillivartaisiin. Grillaa kuumassa grillissä vain pikaisesti. Liian pitkä grillausaika muuttaa simpukat kumipalloiksi.

Laita lautaselle hernepyreetä ja sen päälle kinkkuun kiedotut kampasimupukat.

Resepti on mukaeltu ja paikoittain copypastettu Rosa Viini & Ruoka- sivuston ohjeesta. Siinä homma tosin on vedetty valmiiksi uunissa ja ilmakuivatun kinkun sijaan on käytetty pekonia, joka tuokin ruokaan mukavaa mehevyyttä.  

Pekoniin käärittyjä kampasimpukoita grillivartaissa

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti