25.9.2019

Herkkutatti-lehtikaalipiirakkaa ja rauhallisen leppoisaa Slipknottia




Mukavan herkän hengellisen musahetken jälkeen ruokaakin.

Vielä kompastuin herkkutatteihin, kun metsään tahdoin mennä nyt, ja yllätyin. Takuulla löysin muitakin kivoja juttuja eri väreissä. Tuoksuvalmuskat eivät vieläkään hyökänneet vatsaani, vaikka niitä on jonkin verran näkynyt Varsinais-Suomessakin.

Syksyisin väsään useita sienipiirakoita. Ovat niin mukavan vähätöisiäkin. Lehtikaalikin on vielä sesongissa.


Herkkutatti-lehtikaalipiirakka

1 piirakkapohja
1 herkkutatti
4 ruotia lehtikaalia
1 pieni keltasipuli
200 g smetanaa
100 g mozzarellaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Sulata suolaisen piirakan pohja ja painele irtopohjavuuan pohjalle, reunat hieman ylös. Viipaloi tatti, pienennä kaali ja vedä sipuli puolirenkaiksi. Laita pohjan päälle. Sekoita smetana, nyhdetty mozzarella, kananmuna sekä suola ja pippuri. Kaada päälle, tasoita ja paista pohjan ohjeen mukaan uunissa.

Aikas hyvää puolukoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti