10.2.2016

Brunssivalvontakomissio Turussa: Roots Kitchen


Turun brunssivalikoimaan on vakavan hauskaksi haastajaksi kiipinyt kauppahallissa jo jonkin aikaa majaillut Roots Kitchen, joka valmistaa kasvis- ja vegaaniruokaa ammattitaidon ja luovan hulluuden yhdistelmällä. Tältä yhdistelmältä on lupa odottaa paljon. Ensimmäisen brunssikokemuksen perusteella voin sanoa, että kyseessä on ehdottomasti huippupaikka. Ja paljon sitä on kehuttukin. 


Brunssi avoinna
Lauantaisin klo 11-15.30

Hinta
Pieni 12€
Iso 18€

Asiakkaat ja tila
Aivan Turun keskustassa, idyllisen nostalgisessa Suomen toisiksi vanhimmassa kauppahallissa. Roots Kitchen jakaa ruokailutilan kauppahallin muiden ravintoloiden kanssa, minkä vuoksi on vaikea tietää, millaista on paikan asiakaskunta. Pikaisella silmäyksellä ja koska kyse on kuitenkin kasvisravintolasta, sanoisin, että asiakaskunta on enimmäkseen nuorekasta. Vaikkakin kasvisruokailu on lisääntymään päin myös varttuneemmassa sukupolvessa.


Ruoka
Ihan järjettömän hyviä makuja, olen mykistynyt. Paikka on tunnettu siitä, että ruokalista muuttuu päivittäin ja brunsseittain fiiliksen ja kokeilujen mukaan. Isolla brunssilautasella oli tällä kertaa: 

Punajuurifalafeleja & vegaanista yrttimajoneesia
Rootsin tuoretta leipää & hummusta
Tuorehernedippi
Aasialainen zuccini-porkkana-itusalaattia & tahinipähkinäkastike
Intialaista kukkakaali-perunacurrya & basmatiriisiä
Tuorepuristettua appelsiini-inkivääri-porkkanamehua
Suklaabanaani-pähkinäbrownie
Kahvia ja haudutettua teetä

Kaikki olivat tammikuun kunniaksi vegaanisia. Jos näitä lähtisi tarkemmin ruotimaan, niin punajuurifalafelit yrttimajon kanssa oli mieletön juttu. Juuri sellainen rapea pinta kuin falafeleissa pitää ollakin ja sisältö räjäytti kuolaamaan. Muistaisin kokin maininneen, että taikinassa oli myös linssejä mukana. Dipit ja tahnat toimi täysin: hummus on aina hyvää ja tuorehernedippi hauska raikas ylläri lautasella. Tai ei se mikään ylläri ollut, sehän luki menussa. Itusalaatti tiesi paikkansa ja reilun mausteinen kukkakaali-perunacurry oli niin helmi, että olisi voinut olla vaikka meikän Vikas Khannan tekemää. Pointsit tuorepuristetusta mehusta, joka kannettiin pöytään alkujuomana, maistui! Jälkkäribrownien jouduin kiireellisen aikataulun johdosta huitaisemaan aterian päätteeksi yhdellä suupalalla. Niin olisin muutenkin toiminut, suli suussa. Olen kiertänyt aika monta Turun brunssia ja olen tosiaankin aidosti ilahtunut Roots kitchenin hyvältä maistuvasta persoonallisesta meiningistä. Vaikka pienessä avokeittiössä olikin luovilla hulluilla kiire, jaksoi naamat pysyä hymyssä. Välillä tykitin henkilökuntaa kiusallisen ikävillä kysymyksillä jossain raaka-aineiden alkuperän ja mahdollisten työpaikkaromanssien välimaastossa. Vieläkin jaksoi tyyppejä hymyilyttää ja vastaukset tippuilivat yhtä kauniisti kuin perussuomalaisten kannatusluvut kuin kesäiset sadepisarat vehreälle kukkakedolle. Arvostan. 

Mainittakoon vielä, että City-lehden lukijat valitsivat Roots Kitchenin Turun ravintolaäänestyksessä 2015 parhaaksi kategorioissa paras lounas ja paras kasvisruoka.


Naislukijoiden(kin) mieliksi vielä kuva kokeista. Edellinenkin virke on toteutettu yhteistyössä Roots Kitchenin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti