1.3.2015

Amerikan keittokirja

Näin juuri joku aika sitten kartan Yhdysvaltojen osavaltioista, johon oli merkitty, mitä ruokaa missäkin syödään eniten. Illinoisissa pakistanilaista, Louisianassa cajunia, Arizonassa tex-mexiä ja Floridassa kuubalaista. Yhdysvaltoja ei turhaan kutsuta kansojen sulatusuuniksi, tämä ei voi olla näkymättä myös ruokakulttuurien moninaisuutena.

Amerikan keittokirjassa herkkuja esitellään Uudesta-Englannista Alaskaan. Takakannessa luvataan, että perinteiset ruoat on päivitetty nykymakua vastaaviksi ja aiempaa terveellisemmiksi. Tuosta en tiedä, pekonia käytetään miehekkään kursailemattomasti, eikä voita ja sokeriakaan ole unohdettu. Välillä mainitaan ideoita korvaavista raaka-aineista tai vaikkapa, miten ruuasta voi tehdä kasvisversion.

Jos jotain tärppejä heittäisin, niin ainakin seuraavat ohjeet pystyn maistamaan: nyhtöpossuwrapit, lehtikaalia hapanimeläkastikkeessa, uppopaistettu okra, bourbon-pekaanipiiras, kovat pistaasikaramellit.

Plussat ja miinukset:

+ Paljon erittäin mielenkiintoisia reseptejä.
+ Tietoiskuja eri osittain, esim luoteisrannikon makuja.
+ Teknisiä tietoiskuja, esim. avokadon kuoriminen, appelsiininkuoren raastaminen jne.
+ Selkeä jako.

- Kuvitus. Kuvia kyllä oli, mutta olisin kaivannut enemmän. Tämäkin jakaa ihmisiä. Mutta esimerkiksi jos on mustikkamarmoroidun juustokakun ohje, jossa hehkutetaan marmorikuvioinnin vaikuttavuutta, pitäisi siitä ehdottomasti olla kuva.

Ilmestymisaika: 09/2014
Kirjailija : Caroline BrethertonElena Rosemond-Hoerr
Kustantaja : Docendo
ISBN : 978-952-291-065-3
Sivuja : 256
Sidosasu : Sidottu

Arvostelukappale saatu kustantajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti