19.6.2014

Juhannuksen mansikka-appelsiinisalaatti (ja kuohuviiniä)

Nyt kun tulevina päivinä vedätte vuoden grillilihakiintiönne täyteen ja muutenkin mässäilette tajuntanne uusiin ulottuvuuksiin, ehdotan joksikin päiväksi pientä kevennystä. Kyseinen ruoka toimii muutenkin mukavan kesäisenä särpimenä auringolla ja lämmöllä höystettynä. Eikä väreissäkään ole valittamista.

Tämä salaatti tarjotaan varhaispottujen ja erilaisten sillien kanssa. Jostain syystä boyn sinappisilli on viime aikoina maistunut varsin maukkaalta. Hiukan saa läträtä myös oivariinia sekaan.  Ja koska mansikka-aikakin on juuri alkamassa, punaista nassukkaan. Kuohuviini sopii hyvin aterian läpi. Nautitaan jääveden kanssa. Kuohuviini sopii hyvin aterian läpi.



Mansikka-appelsiinisalaatti

perussalaattia
erikoissalaattia esim. rucolaa, Sorrin sorrentoa tai jotain
varhaissipulia
paprikaa
mansikoita
appelsiinia
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria

Appelsiini kannattaa fileoida ja ottaa pelkät lihalohkot salaattiin.  Kastikkeeksi loraus hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa. Päälle vielä ripaus mustapippuria myllystä. Juomaksi kuoharia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti