21.6.2013

Un mojito, tack så nyckel!

Kuubalainen kansanlaulu kertoo mittumaarin olevan täydellinen, kun aurinko paistaa, pieni tuiverrus tuulettaa, kädessä on mojito ja pömpelissä savustuu lohi. Se menee jotenkin näin: Verano es perfecto cuando el sol brilla, el viento sopla, tienes un mojito en la mano y se fuma salmón en el cuadro. Olen lähes samaa mieltä, itse ennemmin joisin tuon mojiton, kuin ihmettelisin sitä vain kädessäni. Ja niin toki teinkin.

Mojitoja oli tekemässä salolaisen ravintola-Tivolin ravintolapäällikkö Kalle G. joka kaikessa kauneudessaan on vähintäänkin useamman trinksukilpailun voittaja. Eikä ihme, ei paremmista mojitoista väliä. Alla olevassa kuvassa on muuten ns. lärvilaituri. Joskus 90-luvulla hittinä oli lärvilauta, jossa snapseja heitettiin laudan päälle ja niitä sitten kiskottiin huiviin kaksin käsin ja balalaika soi. Saaristossa sama juttu tunnetaan nimellä lärvilaituri, juomat ovat muuttuneet pitkiksi ja Jari Sillanpää soi. Ja näin syntyi Kallen mojitot:Mojito

 4 cl vaaleaa rommia
10 cl soodaa
2 tl hienoa sokeria
2-3 lohkoa limeä
muutama mintunlehti
jäämurskaa

Laita lasiin parit limelohkot ja sokeri ja murskaa puusurvimella. Hiero minttuja kämmentesi välissä kevyesti niin, että solut alkavat kevyesti hajoilla ja aromit täyttävät ilman. Viskaa lasiin. Kaada päälle jäämurska, bacardi ja sooda. Nostele lusikalla vihreät kevyesti kauhoen pinnalle. Anna auringon paistaa ja käen kukkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti