22.9.2012

Falafel & Halloumi -pita

Loistavaa: Fafa's laajentaa Vilhovuorenkadulle Kallioon. Iso Roobertinkadulla sijaitseva Fafa's on varmuudella Helsingin, veikkaisin myös että koko Suomen, paras falafelpaikka. Oma leipomo paistaa pitaleivät, falafelit väännetään omin pikku kätösin ja mikä parasta, kaikki maistuu tuoreelta. Paikan ulkonäkö tosin lupaa vähemmän kuin antaa, mutta niin se on allekirjoittaneellakin. Totean siis sielusukulaisuuden, jonka innottamana annosta väsäämään.

Fafasin pitaleivällisen falafel & halloumi -annoksen paljastaminen ei kaikessa pitaleaklaajuudessaan ole erikoisen salaista, sillä jos tilaustiskin yläpuolella olevaa ruokalistaa osaa katsoa oikeasta suunnasta, lukee annoksen sisältö siinäkin. Mahtavan kyymäistä ja viheliäisen jehnaa se on silti.
Falafel & Halloumi -pita

Pitaleipä
Falafelit
Halloumia
Hummusta
Tomaattia
Kurkkua
Salaatinlehtiä
Tabouleh-salaattia
Tsatsikia
Matbuhaa

Sen verran tarveaineista, että pitaleipä kannattaa joko tehdä itse tai sitten löytää paikka, joka myy vähän reilumman kokoista leipää. Halloumit kannattaa kuutioida ja sitten paistaa pannulla. Falafeleistä suosittelen Ruohonjuuren häsää tai jos ei jaksa yhtään vääntää itse, niin Findus valmistaa ihan kohtuullisia pakastepullia. Ja matbuha kannattaa unohtaa jo ihan senkin takia, että suurimmalla osalla (minä mukaan luettuna) on siitä yhtä hyvä tietoisuus kuin lahnalla riksataksista.

3 kommenttia:

 1. Kiva että nyt Helsingistäkin saa kunnon falafelia;täytyy sanoa että ennen ne pyörykät sielläpäin ovat olleet aika kamalia...Veljeni sanoi,että Fafan falafelit ovat hyviä,mutteivät kuitenkaan ihan yhtä hyviä kuin täällä omalla seudullani:D

  VastaaPoista
 2. Ai niin vielä;matbucha on tosi helppoa tehdä itse. Joskus teenkin sitä ja täälläpäin sitä saa vähän joka paikasta.Mutta tässä hyvä ja visuaalinen ohje:
  http://theshiksa.com/2012/04/17/matbucha/

  VastaaPoista
 3. Positiivista on, että jopa Turusta saa nykyään kunnon pyöryköitä, Aninkaistenkadun Saharasta. Vaikka ei takuulla yhtä hyviä kuin sinun asuinseuduilta :) mutta ei kai niin voi olettaakaan. Ei kai Kuopiolaisetkaan osaa tehdä yhtä hyvää mustaamakkaraa kuin Tamperelaiset.

  VastaaPoista